cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

“Toros” si i “patos” no?

No som aficionada als "toros" si he de dir la veritat em són bastant indiferents. És veritat que cada any vaig a la cursa que fan per les festes a Inca, que és el meu poble, però més per l'ambient festiu, que per l'emoció que em pot produir l'espectacle.

Així i tot, he seguit un poc el debat que hi ha a Catalunya, a on el Parlament català estudia eliminar les curses a la Comunitat, i també la resposta de les comunitats de Madrid i València (governades pel PP), que volen declarar aquesta activitat, anomenada "Fiesta Nacional", BIC (Be d'Interès Cultural).

No em ficaré ni amb una opinió ni en l'altre, però si que voldria fer una reflexió; perquè una amollada de "patos", con la que fan a Can Picafort per les festes de la Mare de Déu d'agost, està prohibida i sancionada, i la festa taurina està tan protegida? Les ànneres de Can Picafort només les fan nedar, ni tan sols les maten, i la festa en sí és també una tradició, arrelada entre els ciutadans d'aquesta zona costanera, tan arrelada, que des de que està prohibida, cada any, hi ha una sèrie d'enmascarats que no es conformen amb els animalets de goma, que per resoldre la festa hi posa l'Ajuntament, i des de una barca amollen els animals vius, tal ment com es feia abans. En bon mallorquí hi ha una dita que diu: "o tots moros o tots cristians".

No vull defensar l'amollada de "patos" de Can Picafort, i tampoc les curses de bous, però si que crec que la cosa més justa seria que mentre els "toros" es permetin, també deixen fer amollades de "patos" i altres activitats festives arrelades en els pobles, malgrat s'utilizin animals. Si s'escolta als defensors dels animals per unes festes també ho han de fer per les altres.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Quan es partidaris d'amollar ànecs vius a Ca'n Picafort ho volen defensar sempre recorren a ses corregudes de braus per a justificar-se. Si es prohibeixen aquestes darreres perdrien es seu argument. De totes maneres crida s'atenció que es vulguin protegir, i de quina manera, ses corregudes. Personalment no m'agrada ni un espectacle ni s'altre. I fins i tot es cavalls de Ciutadella em fan què pensar. I es espectacles de circ on fan participar animals, naturalment
Valoració:-1menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 10 anys
Aquí Joana sempre ha passat el mateix. Un pocs fan de pardals i els altres callen i fan. Qui et pareix que va millor ?
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris