cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

Corrupció? Quina corrupció?

Ahir el presumpte testaferro de Miquel Nadal implicava Maria Antònia Munar en els mateixos termes ja dits per Nadal en la seva sorprenent declaració de fa quinze dies. El jutge ha citat com a imputada Munar per dimecres de la setmana que ve. Al cap de sis dies serà el torn de Jaume Matas, i a la fi sabrem com es resol la complexa equació formada pels elements "vull declarar"-"podria no venir"-"me persegueixen"-"segur que vendrà"-"i per què no per videoconferència, senyor jutge?"...

Tots tres són persones imputades per jutges i els correspon la presumpció d'innocència fins que hagin estat jutjats i condemnats, si és que arriba el cas. Això cosa del dret és. En canvi, el que és... Anava a dir cosa de la política però més aviat deu pertànyer al món sobrenatural -si és que hi ha diferència, entre una cosa i l'altra, a Balears-, això d'aquests darrers. A jutjar per l'absència de reacció dels nostres cappares regionals i provincials als esdeveniments referits, la corrupció ha deixat d'existir. Miracle.
En el PSOE i en el Bloc ja només es parla de corrupció del PP. No convé molestar UM. Que no passin ànsia, que UM ja és prou grandeta per defensar-se per si sola. Però i l'Eivissa Centre? És que algun jutge ha arxivat el cas exonerant de tota responsabilitat el diputat del PSOE i president del Consell d'Eivissa i el membre del Govern socialista imputat en el cas? Això sí: els dirigents del Bloc, formació que fa part del Govern, es manifestaven dijous de la setmana passada... contra la corrupció! Bastaria que fessin el mateix que han demanat tantes vegades a imputats de PP i d'UM: que dimiteixin els socialistes. No ho fan. Per què?...
I en el PP ja només es parla de la corrupció com si fos quelcom semblant a una passa de malaltia perillosament contagiosa que pot afectar tot déu però que ells, gràcies a l'ídem, ja l'han passada i per tant n'estan lliures. Talment ho deia ahir mateix el número 2 del partit, Miquel Ramis, referint-se a Matas: "El partit no té cap opinió" sobre si el militant seu i expresident del Govern i expresident del partit ha de venir o no a declarar davant del jutge que l'ha cridat, com a imputat. No té opinió. Impressionant. Un partit que té opinió sobre qualsevol cosa que afecta, per tangencialment que sigui, a qualsevol dels seus adversaris i que fins i tot, per tenir, té opinió pintorescament ignorant sobre un dels dos idiomes propis de Balears, idò resulta que no té opinió sobre la cosa d'en Matas. Corrupció? Ells? I ara què dius?...
I a UM de corrupció ni se'n parla, ni s'espera que se'n parli. Corrupció?, es demanen els seus dirigents obrint els ulls com a plats i amb cara interrogativa de vejam què en són ells, de la mort d'en Berga. Corrupció? Què és això?... Que ningú no esperi cap explicació del per què del show definitiu que veurem als jutjats: dos expresidents del partit, un dels quals exconseller del Govern i l'altra expresidenta del Parlament, que acabaran barallant-se davant del jutge. Per què hauria de tenir UM cap opinió al respecte? Corrupció, dius? Ara... ara no hi caic.
I així, entre uns i altres, ens han fet el miracle, que ja se'n poden riure vostès d'aquell del pa i dels peixos. Això sí és que un miracle del grossos. Fins fa un mes ens ofegàvem dins la merda i avui la merda ens somriu demanant-nos... corrupció?, quina corrupció?•
Periodista

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafel, fa mes de 10 anys
Jo crec, Joan de Balàfia, que el que fa és servir, entre altres coses, perquè els colonitzadors puguin dir: "ESTAMOS EN ESPAÑA!"
Valoració:0menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Què fa una llengua que no és pròpia sent oficial (a sa pràctica s'única oficial perquè t'hi pots expressar sense que t'obliguin a canviar, cosa que no passa amb sa pròpia)?
Valoració:1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Bones, molt bones, les citacions que fa Pensament.
Valoració:1menosmas
Per un altre, fa mes de 10 anys
O sigui, 2 llengues oficials i UNA llengua propia: la catalana
Valoració:31menosmas
Per Martí, fa mes de 10 anys
Estatut d'Autonomia vigent:
Article 4
La llengua pròpia
1. La llengua catalana, pròpia de les Illes Balears,
tindrà, juntament amb la castellana, el caràcter
d'idioma oficial.
Valoració:12menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys
"té opinió pintorescament ignorant sobre un dels dos idiomes propis de Balears"
D'idioma propi de les Balears, només n'hi ha un: el català.
Valoració:24menosmas
Per lluis, fa mes de 10 anys
I ancara o has sortit de la gabia ?
Valoració:2menosmas
Per Benet, fa mes de 10 anys
Estic totalemnt d'acord, la classe política fa pena aquests dies. El nou pacte PSOE-BLOC amb UM és mal d'explicar, per molt que hagin dit que era l'única sortida possible en el Parlament
Valoració:-15menosmas
Per Pensament, fa mes de 10 anys
Amb un record a Miguel Delibes que acaba de morir, vull dur a col•lació una frase seva, i altres de personatges ben coneguts, que a dins el context que ens movem no hi desdiuen gens ni mica, i que son del tot aplicables a la classe política actual:
“Per el qui no te res , la política és una temptació comprensible, perquè és una manera de viure amb bastant facilitat.” (Miguel Delibes)

El que passa és que a més de viure fàcilment es viu també enganyant a la ciutadania perquè...,
“La política és l'art d'obtenir els diners dels rics i el vot dels pobres amb el pretext de protegir als uns i als altres.” (Anònim)

per tant podem dir sense por a equivocar-nos que
“La política és l'art de cercar problemes, trobar-los, fer un diagnòstic fals i aplicar després els remeis equivocats.” (Groucho Marx)

I per això, per a acabar d'arrodonir l'article només se m'ocorre afegir
“El que em preocupa no és que m'hagis mentit, sinó que des d'ara no podré creure amb tu.” (Friedrich Nietzsche)

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris