nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Condohotels

Que vivim un moment econòmic molt delicat és prou sabut. I que en el cas de les Illes Balears això és especialment alarmant atesa la seva repercussió en la principal indústria del país, el turisme, també és prou conegut. En aquests moments de crisi necessitam moltes coses, però, sobretot, necessitam canviar de xip, posar en dubte alguns dogmes que vàrem consagrar quan les vaques eren grasses i quan semblava que els visitants sempre vendrien tots sols sense que nosaltres ens haguéssim d'esforçar a fer promoció o a millorar el nostre producte. Idò bé, aquest canvi de xip consisteix en gran part a tenir la ment oberta per innovar, flexibilitzar i adaptar tot el nostre entramat jurídic i empresarial a les noves tendències i a les noves realitats d'uns mercats que per definició evolucionen i canvien.

Dins aquesta capacitat d'adaptació hi ha d'haver, lògicament, la capacitat d'ampliar les modalitats de producte. I és aquí on té especial incidència els anomenats condohotels o condominis. El condohotel ve a ser un establiment hoteler que té com a base material un immoble les unitats del qual pertanyen a més d'un propietari. Així els propietaris de les unitats (apartaments o habitacions, que serien els pisos de la propietat horitzontal) contracten amb un empresari l'administració i explotació turística de tot l'immoble a través d'una contraprestació. Un empresari que podrà ser totalment, parcialment o en absolut propietari d'alguna d'aquestes unitats. Els propietaris de les unitats, a més de la contraprestació normalment econòmica, també habitualment pactaran la utilització de la seva unitat en determinades èpoques amb un termini de preavís i amb un dret de reducció dels preus.

És evident que aquesta figura permet tres coses importants: aconseguir inversors pel negoci turístic, fidelitzar clients i ser una eina que possibiliti allargar la temporada de funcionament dels establiments turístics.
Bé, no es tracta ara d'entrar en una anàlisi exhaustiva d'aquesta modalitat dels condohotels que jurídicament plantegen alguns problemes de regulació que s'hauran de resoldre adequadament. Del que es tracta ara és de posar damunt la taula la conveniència d'obrir el nostre horitzó a novetats que cada vegada tenen més predicament i que encara no han tengut una acollida satisfactòria dins la nostra normativa. I aquesta manca d'acollida no es justifica tant per les dificultats tècniques sinó pels emperons que dins determinats i sectors es troben els canvis.

Una de les coses més bones que ha tengut l'anomenat i per alguns molt criticat Decret Nadal ha estat, en la meva opinió, demostrar com d'imprescindible que ens replantegem unes regles d'una rigidesa i amb una càrrega estàtica que, al final, el que provoquen, no és ordre sinó fracàs, estam dins una dinàmica de fre al nostre dinamisme econòmic. I allò que hem de menester com el pa, mai millor dit, no és fre sinó empenta i imaginació que generar riquesa. Que ningú vegi en això del fre, implicacions territorials, perquè és evident que la conservació i protecció territorial és un actiu del nostre model turístic, i que no es tractar de no ser respectuosos amb el paisatge sinó de tenir una visió capaç de compaginar preservació i dinamisme. La idea dels condohotels i la seva implantació, en principi, no consumeixen territori i, per tant, també des d'aquest punt de vista, poden resultar un exemple interessant d'aquest canvi de xip que és tan fonamental si realment volem anar endavant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pinxo, fa mes de 10 anys
Més negoci pels hotelers. Au venga!
Valoració:-4menosmas
Per bonafe, fa mes de 10 anys
Otra forma de destruir nuestro territorio, y es una verguenza que esta opinion venga de un representante de la formación politica que mas a destruido baleares, El proyecto Nadal se hizo para favorecer a los ilegales, no solamente los Hoteleros, sino todos los particulare que han edificado ilegalmente, Cuando tengamos infinidad de condohoteles, que haremos, necesitaremos nuevos hoteles y logicamente consumiremos nuevo territorio. Seamos reales, no mas hoteles sino los viejos derribados y en sus solares nuevos proyectos subsanando errores y recuperando el encanto de la isla.
Valoració:1menosmas
Per Pepito, fa mes de 10 anys
Això es una altre Bimbolla, Que passarà quan els hotels quedin obsolets i s'hagin de renovar!! que passarà quen l'hotel s'hagi venut tot i al gestor tan l'hi fagi si ho fa be o malament perque ja ha cobrat. A centro amèrica n'es ple de condohotels buïts. Aa bé ben segur que els hotelers vos daràn sucoses comisions per a afavorir aquestes ventes
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris