nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

El Dia de la dona treballadora

Un any més se celebrà ahir el Dia de la dona treballadora, homenatge de dimensions històriques a la incorporació de les dones al mercat laboral. Si per al conjunt de la humanitat l'avanç cap a condicions cada cop més dignes de vida no ha estat gens senzill, molt menys ho ha estat per a les dones, aquest immens motor de la vida que durant mil·lennis s'han vist sotmeses a una doble injustícia: la de ser tan oprimides com els homes per sistemes polítics totalitaris i, a sobre, haver hagut de suportar, sovint, l'opressió masclista.

Si el segle XX passarà a la història pels grans assoliments d'igualtat davant la llei i justícia social per a milions i milions de persones, no hi ha dubte que aquest segle XXI ja ha de ser el de les dones, en el qual conquereixin la plena igualtat laboral, social, formativa i política. Resta molt de camí per endavant. El principi d'igual salari a igual feina encara no s'ha equiparat amb els homes, que també ocupen el gruix dels llocs de direcció. Però el procés és imparable i d'un valor enorme per a l'esdevenidor humà.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 10 anys
Sa de sa dona només és una de ses opressions, potser sa més primigènia, i per a poder arribar a una situació d'igualtat d'oportunitats s'ha d'acabar amb totes ses opressions, no s'ha d'anar molt endavant en uns casos i molt endarrera en altres perquè totes ses lluites sumen (o multipliquen). Anar molt endarrera en alguna lluita pot llastar i fins i tot fer tornar enrera altres lluites més avençades
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris