nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

Aposta per l'estabilitat

La decisió del president d'UM, Josep Melià, d'acceptar Aina Rado com a presidenta del Parlament s'ha d'entendre com una aposta per l'estabilitat i per no tensar més la corda política en una conjuntura en la qual la societat demanda, per sobre de tot, que es resolguin els seus problemes. Actuant amb humilitat, UM ha aconseguit un objectiu molt important: un mes després d'haver estat expulsada del Govern per l'esquerra, s'ha tornat a asseure amb el president Antich i ha arribat a un acord. A poc a poc, Melià treballa per anar superant l'estigma de la demonització.

Mentrestant, és un important èxit per als socialistes, que obtenen la quarta presidència d'institució i de primera categoria. Un partit que és el segon més votat a les Balears, a notable distància del primer, ha obtingut un nivell de poder i de representativitat extaordinari. Això constitueix un èxit del president Antich. És evident, també, que tenir el poder al Govern central ajuda molt a sedimentar els autonòmics. En qualsevol cas, el fantasma de les mocions de censura s'esvaeix. I també la sensació d'inestabilitat. Josep Melià es prepara per treure endavant la llarga travessia d'UM, que ha de celebrar un congrés de refundació el pròxim abril amb la mirada posada en la renovació de moltíssims dels seus dirigents.

Això s'havia de fer en el màxim ambient de calma possible. I no hi ha dubte que, si el PP assolia la presidència del Parlament, la inestabilitat hauria augmentat. Per la seva banda, el PP tampoc no se sent gaire disgustat. Ara mateix no li convé cap tipus de pacte amb UM. Tampoc no li urgeix el poder de manera imperiosa. José Ramón Bauzá i els seus s'estimen més esperar el 2011. Pensen que tant UM com l'esquerra es desgasten cada dia que passa. En el fons, tots contents amb Aina Rado de presidenta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xitxarel·lo, fa mes de 10 anys
Jo el que veig és que UM està fent la feina, canviant cares, posant gent nova, apostant per pactes puntuals amb uns i altres segons interessi, sense banyar-se ni vendre's. Una jugada intel·ligent de UM, i també del pacte, que ha deixat descol·locat a un PP que un cop més s'havia crescut amb un Congrés que només en aparença tanca files. Darrera Bauza hi ha Rodriguez, i darrera la suposada Junta renovada hi ha els mateixos de sempre. Llavors esqueinaran, però la jugada del Parlament ha estat molt ben pensada.
Veurem quan comença a donar senyals de renovació el PP... o esperaran a haver de dimitir els ex-consellers de Matas quan comenci a destapar-se de bon de veres el desastre de la legislatura passada?
Valoració:1menosmas
Per Jose, fa mes de 10 anys
Però UM no havia de posar tot el seu arsenal a treballar per tal de carregar-se a tots aquells que havien vilipendiat el pobre Miquel Nadal!? Per què aquesta entente cordiale ara!? Per què li donen la presidència al PSOE, eixe partit nefast, horrend i esperpèntic que ha fet fora del poder un partit conformat per per personatges honorables i íntegres!?

No ho sé... Dubtes que li entren a un...
Valoració:-3menosmas
Per La cosa suya, fa mes de 10 anys
Que hi vas d'errat, Riera. Melià representa la pitjor cara del nacionalisme i el PSOEW no té vergonya. No cal que li canviin el nom UM (Unió Monetària) UM (Unió Mercenària) Quina vergonya!
I tu, ves alerta, que encara t'arribarà qualque esquitx!
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris