nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Orxata Party

Ja fa molts d'anys que l'anàlisi de la societat nord-americana ens aporta elements per pronosticar cap on va la nostra; amb tots els correctius que vulgueu, evidentment. Només mirant Atlàntic enllà podrem entendre com el nou president del PP, José Ramón Bauzà, s'atreveix a dir que per a ell dir moix en lloc de gat és demostratiu que parla mallorquí i no català. Aquesta aberració científica bastaria per ser acceptat en un Tea Party de la ultradreta ianqui, on ser culte és sospitós de ser antipatriota i roig. És el retorn al "vivan las caenas" en versió Facebook.

És dimitir de l'obligació de liderar la societat per aconseguir governar-la en nom de la legitimitat de les creences ancestrals, de les pors col·lectives i de la preeminència de la fe per sobre de la raó i de la superstició per sobre de la ciència. Com a mínim és sorprenent en la boca d'un apotecari que accepta en el camp de la filologia l'equivalent a la bruixeria en el camp de la farmàcia. Però no està sol i, mentre ell menysprea la cultura científica, els seus censuren fotografies en un museu de València. Orxata Party forever.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Acatarrat, fa mes de 10 anys
No tan sols als Estats Units d'Amèrica. També aquí són molts, massa, certament, que opinen que tenir una certa cultura és sospitós, fins i tot una evidència, d'antipatriotisme. Ara bé, si aqueix senyor que aprova evidències "científiques" com les esmentades hagués de preparar-me un xarop per a la tos que em molesta des de fa alguns dies, em sembla que m'estimaria més recórrer a bullidures de romaní o d'eucaliptu abans que prendre una sola cullerada del seu preparat, per molta de ciència farmacèutica de què presumeixi. Pel que fa als encara massa pocs valencians que defensen la unitat de la nostra llengua, mereixen la meva admiració i tot el meu respecte, i els consider germans encara no diguin "tassó" ni "moix".
Valoració:2menosmas
Per Jose, fa mes de 10 anys
Que el tal Bauzà és un autèntic inculte i un home de poques llums és una cosa realment clara, però ja està bé de comparar-ho tot amb els valencians. Som molts els valencians que no pensem així, que no som "orxates partys" ni res paregut i que lluitem tantr o més que vosaltres els mallorquins o els catalans per la unitat de la llengua. A vore si ens teniu en compte alguna vegada en alguns dels vostres articles, perquè lluitar en terra hostil em sembla que és un poc més difícil, no creieu??
Valoració:8menosmas
Per Àtila, fa mes de 10 anys
Tanmateix, l'annerot, habitualment diu "gato" i "vaso" en madrileny, obviament!
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris