algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Associacions de veïnats ens mans del poder

Els moviments veïnals sorgiren com a forces d'equilibri amb el poder, que sovint actua d'esquena als interessos ciutadans. En temps del franquisme algunes AV eren molt crítiques i aconseguiren millores pràctiques per als seus barris; es pot dir que foren determinants per a assolir la democràcia. Els polítics varen descobrir aviat que els havien de neutralitzar en base a prebendes o simplement amb diners destinats a tirar coets. La figurera va fer el que mancava i així es consolidaren les associacions titelles. No totes, ni de molt.

D'aquest substrat neix la crisi a Manacor de la que dbalears ha informat. Els partits polítics, sobretot el PP, sempre han cuidat de ficar homes seus, almenys addictes i en darrer extrem submisos entre els mandarins de les barriades amb l'objectiu de no tenir oposició ni denúncia. Així, casos tan greus com l'aigua enverinada, la manca d'escoles, el col·lapse de la sanitat, l'urbanisme... han estat ignorats per la majoria de presidents que han celebrat la seva nul·litat cívica amb generosos dinars comunitaris. Ara mateix les diferents AV del poble, després d'unes eleccions dubtoses, estan enfrontades i la Federació es podria dividir per culpa de tot això. Llepar o criticar i exigir. Aquest és el dilema.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Manca independència en les associacions, fa mes de 10 anys
Estic d'acord amb en Marroig. Unes associacions fan el que volen els del PP (FEPAE) i altres allò que vol la societat PSOE-Bloc (FAAVV)-.
El punt en comú són els foguerons i les bauxes, l'acriticisme envers el govern municipal quan és dels seus i les subvencions.
Valoració:2menosmas
Per Marroig, fa mes de 10 anys
Això que dius, Bernat, mutadis mutandi, és el mateix que passa a Palma però a l'inrevés. A Ciutat les AAVV són la veu de na Calvo. Això passa des dels temps de Ramon Aguiló que es va fer seva, domesticada, subvencionada i a les ordres, tota la xarxa social del món associatiu.
No t'hauria d'espentar tant que el PP, governant Manacor, faci el mateix. De fet, darrerament hem vist (amb la cadena humana) un seguidisme polític absolut d'entitat que altre temps eren crítiques i ara fan el joc als interessos de partit.
Quan les entitats socials (com passa amb els sindicats dependents de la tresoreria pública a nivell d'estat) estan en deure amb el poder, perden tota credibilitat i esdevenen satèl·lits lacais.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris