nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

Ara va de veres

Dissabte passat, Josep Ramon Bauzà guanyà clarament les primàries del PP, amb una suficient victòria (7 a 3) contra Carlos Delgado. Bauzà ha tirat llast del passat tant com ha pogut, amb l'excepció de José María Rodríguez, i es presentarà a la recta final cap a les eleccions sense màcula, si més no per als seus votants. Resulta paradoxal que el partit del qual s'han conegut més casos de corrupció aquests darrers tres anys pugui arribar al 2011 net de pecat. Però serà així per als seus votants. Per aquest costat no perdrà un sol vot. És el que dóna tenir clar el que cal fer i com fer-ho.

Amb totes les errades que es vulgui, i n'ha fetes de grosses, l'objectiu estratègic a assolir per Bauzà era, i ho ha aconseguit, arribar a la fase final de la legislatura havent desfet el passat matista. Les seves declaracions contundents de dijous -"Matas és el passat"- van en aquesta línia. Si l'esquerra s'entesta a intentar atacar els conservadors amb els casos de corrupció, s'equivocarà. Més aviat s'hauria de preocupar d'il·lusionar les seves bases, perquè l'èxit de la manifestació contra la corrupció política de dijous a vespre indica que molta gent n'està molt farta i que no hi ha sensació que l'esquerra hagi fet, ni faci, tot el que era desitjable. Encara queda que en el PSOE hi hagi dimissions d'imputats pel cas Eivissa Centre, que s'estan convertint en un llast molt perillós, més encara ara amb el PP renovat.

Des d'avui mateix el PP parlarà amb bastant més de contundència que no ho ha fet fins avui. La llarga precampanya electoral es pot donar per començada. No pareix que l'esquerra en sigui del tot conscient. La força demostrada pel PP a les primàries -més de 9.000 votants- connota un partit en estat de guerra, amb les files tancades i disposades a entrar en acció amb una artilleria que fa por. A més, el fet que UM hagi saludat la victòria de Bauzà com la del sector de "la moderació" hauria de ser un factor de preocupació per a PSOE i Bloc. No deixa de ser curiós que es saludi així Bauzà des d'un partit nacionalista, perquè algú és capaç de dir una sola diferència ideològica entre el president del PP i Carlos Delgado? Són formes de ser diferents, un és educat i l'altre groller, però diferències ideològiques suficients perquè un partit nacionalista saludi d'aquesta manera Bauzà? Liquidació del català com a llengua vehicular a l'ensenyament, liquidació del català com a requisit per accedir a l'Administració, entre d'altres coses, és el que defensa Bauzà. Això és el que saluda UM i, segons Catalina Julve, "facilita arribar a acords"?

Des del 5 de febrer ençà s'han dit i escrit moltes coses sobre el panorama que s'obria. No era tan important el que s'obria aleshores com el que s'obre a partir d'avui. Ara és quan el PP té una direcció renovada amb un Bauzà al capdavant que haurà de concretar l'estratègia d'erosió a les minories governamentals de l'Ajuntament de Palma, Consell i Comunitat. Possiblement, aquest mes de març ens donarà pistes de per on vol anar, el nou president del PP. I passades les festes de primaveres serà quan es concretarà l'ofensiva que, passat l'estiu, arribarà al màxim de potència. Els conservadors es veuen guanyadors a les pròximes eleccions. Tenen un pla i el segueixen. L'esquerra, de moment, no pareix tenir altre pla que demanar a UM que no s'aliï amb el PP. Poca cosa per afrontar la intensa recta final de la legislatura.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per garrofi, fa mes de 10 anys
Doncs el psoe+bloc ja torna a ser lárbre que dona recer i ombra a um.aixo es diu estar ben desorientats.
Valoració:-2menosmas
Per Maria Antònia, fa mes de 10 anys
D'aquesta no ens salvarà ni en Joan Mas ni el capità Angelats!
Valoració:-5menosmas
Per Pau Llobera, fa mes de 10 anys
MOROS VEEEEEEEEEEEEEEEENEN!
Valoració:-2menosmas
Per J, fa mes de 10 anys
En Rodríguez, na Marina Sans, en Cardona, na Rosa Puig, en Jaume Font, Ramis,... i els que surtiran del cas de finaçament del PP... en Bauçà no ha fet net al PP, només és una operació d'imatge. Això encara no ha acabat. Queda tot per sortir...
Valoració:17menosmas
Per fuscaxi, fa mes de 10 anys
JA VEENEEEEEN !!!!!!!!!
Valoració:0menosmas
Per ervisenc, fa mes de 10 anys
Mirau a Eivissa una mica, no us contempleu el melic amb tanta dedicació.

El PP d'Eivissa es proposa nomenar candidat al Consell un alcalde que està imputat per corrupció urbanistica.
Valoració:5menosmas
Per Tenir molta cura, fa mes de 10 anys
Efectivament, Sr. Payeras, no deixa de ser curiós que UM saludi a Bauzà com el sector de la moderació. En realitat aquesta gent d'UM no sap el que és diu ni el que és pesca. Ells amb aquesta opinió de moderació l'únic que intenten és apropar-se a un partit perquè les doni recer ja que es troben a l'intempèria desprès de ser expulsats de totes les institucions i veuen que això és el seu final. No tenen vergonya ni principis de cap casta i continuen amb males arts, com podem veure, per tal d'entrar en pastura. Esper que cap partit les rigui les seves gràcies ni que sigui l'arbre que la seva ombra les doni recer. Que passin fred una llarga temporada que no les vindrà gens malament, ni a ells ni a la ciutadania. I precisament, perquè ara el PP va de veres, que no jugui ni faci tonteries amb aquest partit si volen tenir un mínim de credibilitat.
Valoració:8menosmas
Per Xavier, fa mes de 10 anys
I si els mallorquins de tota la vida anam errats? I si tenen raó els que volen col·locar la nostra llengua i la nostra cultura en un segon pla que no emprenyi? D'acord amb les estadístiques, això és el que volem la majoria de mallorquins. Vos jur que jo, una unitat tàctica elemental de Mallorca, no ho vull.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris