cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Una nova etapa política?

La victòria d'ahir de Bauzá aclareix el panorama polític de la dreta, que no s'havia acabat de recuperar de la marxa de Matas a Amèrica el 2007, després de no haver pogut evitar el pacte de centreesquerra. Amb Bauzá sedimentat com a líder, el PP està en condicions millors per afrontar l'actual i complicadíssima realitat balear: una crisi econòmica ferotge, una correlació de forces esqueixada, una esquerra que governa en minoria les institucions principals i una situació de paranoia col·lectiva amb més de setanta polítics imputats pels tribunals, en una taca d'oli que no fa més que escampar-se.

José Ramón Bauzá va obtenir ahir el suport obert i decidit de Mariano Rajoy. El PP veu que, el 2011, té les portes obertes per recuperar el poder a l'Arxipèlag. El problema és que queden moltíssims de mesos per endavant, amb la incògnita de saber si podran funcionar el Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma. Si Bauzá es mostra dialogant amb l'esquerra i demostra sentit d'Estat, això seria positiu per a la societat, però mentrestant pot veure com creixen i creixen les llistes d'imputats, cosa que afectaria el seu partit, que al final ho pagaria a les urnes.

En tot cas, la victòria de Bauzá suposa un trencament amb el passat. El PP actual ha marcat molta distància amb aquell de Jaume Matas, citat a declarar en el cas Palma Arena el pròxim dia 23. Queda clar que les noves persones i les noves idees són molt importants per impulsar una nova etaca política. Bauzá ho haurà de demostrar aviat. Es deu a les Balears, que ara tenen unes institucions que gairebé no poden funcionar i, en alguns casos, a les portes de l'histerisme. La seva tasca serà fonamental per superar la situació actual.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
Que demanin perdó i tornin els diners. És el primer que han de fer.
Valoració:5menosmas
Per Calma, fa mes de 10 anys
Sr. Riera, totalment d'acord en que el PP actual ha marcat una distància important i definitiva amb Jaume Matas, tant pel que fa a la persona, com amb les formes de fer política. Amb aquest congrés i amb aquest nou president neix una nova generació, una nova manera d'entendre la política i la cosa pública i per tant una nova manera de relacionar-se amb la ciutadania i de saber assolir els problemes per cercar solucions. Però per damunt totes les coses la distància la marca una voluntat ferma, decidida i contundent no només d'acabar, sinó de no permetre al corrupció en cap de les seves formes, establint una vigilància i controls necessaris i suficients per evitar que persones sense escrúpols arribin a la vida política per cercar, única i exclusivament, el seu enriquiment personal o l'interès partidista. No se que passarà, ni com creixeran les llistes d'imputats, tal i com assenyala en el seu article; sigui com sigui tot el que pugui sortir serà del passat i en cap cas els corruptes formaran part d'aquesta nova singladura. Per tant, tampoc pot condicionar el futur del PP ja que aquest parteix d'unes noves persones, idees i propostes que marcaran el rumb de la nova etapa del Partit Popular per enfilar el futur.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris