nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

La decisió política d'Entesa

Aquesta formació dóna un exemple de sentit de país i renuncia a l'escó que corresponia a Mateu Crepí

Entesa va prendre ahir una decisió exemplar i de profund sentit de país: acordar que Mateu Crespí no entràs al Parlament com a diputat ocupant l'escó que hi deixa Maria Antònia Munar. Crespí s'havia presentat com a independent en les llistes d'UM, però ara, lligat a Entesa, forçosament s'havia de distanciar d'aquell partit.

Era una situació contraproduent que hauria duit el fantasma del transfuguisme. Per contra, amb la renúncia, aquesta formació deixa clar que el seu objectiu està per sobre d'interessos partidistes conjunturals i que d'aquí a no gaire temps podrà tenir un paper important en l'objectiu d'intentar refer el Pacte de centreesquerra, ara molt tocat pels escàndols judicials i l'expulsió d'UM de les institucions.

De fet, la UM de Josep Melià necessita ara mateix desmarcar-se de l'esquerra i establir una equidistància que li permeti recuperar-se dels cops rebuts i afrontar amb èxit el congrés de refundació. Entesa ha facilitat aquest procés assumint sacrificis però, a la vegada, mantenint ferma la bandera de la seva integritat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan, fa mes de 10 anys
Enhorabona Mateu i enhorabona Entesa, una decisió complicada però encertada. Ah, ni cas del que vos diguin els de sempre, lamentablement a aquest país sempre n'hi ha que troben.
Valoració:7menosmas
Per oiatum, fa mes de 10 anys
bla,bla,quesipatim,quesipatam;
ladecadaprodigiosa del nouono PP esta a punt de començar, l'era del progresistas esta a punt acabar a les balears...
quinadesgracia... segiu, segiu.... quesipatimquipatam, quenosiendojustonoesdemigusto... els PPs arraseran amb la força ximple i neta de la llei d'Hont, bambols curts demiras... quinadesgracia...

oiatum
Valoració:1menosmas
Per anselm llull, fa mes de 10 anys
EL PSM duu 12 anys de cadires gràcies als vots de na Munar. 12!!!!!! accepten el seu vot i després els posen a parir. Que callin com a mínim.

Gràcies Entesa, heu demostrat que no sou com els altres
Valoració:9menosmas
Per Marc, fa mes de 10 anys
Els UM no són les víctimes, les víctimes de la seva rapinya són tots els ciutadans i les institucions assaltades durant anys.
Valoració:3menosmas
Per Nofre, fa mes de 10 anys
Caram, i Entesa no ha fet fins ara el joc d'UM, del PSOE i de les cadires! Dimissió de Crespí del seu càrrec en el Govern Balear, ja!
Valoració:-9menosmas
Per I Sa Feixina?, fa mes de 10 anys
L'acte d'ahir de MEMÒRIA HISTÒRICA no mereix un reportatge? El Diario de Mallorca titula ORIOL BOHIGAS RECLAMA LA DEMOLICIÓN DEL MONUMENTO AL BALEARES. Condemnar el feixisme no mereix portades com fer-ho amb la corrupció, però a una escala de valors de qualsevol persona condreta l'ordre de prioritats és el contrari del que practiquen els mitjans de comunicació i, sobretot, els partits polítics i les entitats subvencionades.
Valoració:4menosmas
Per PER MALLORCA!, fa mes de 10 anys
És una decisió molt digna i coherent. Crespí, si entrava, havia de ser lleial amb el partit que l'hauria entrat al Parlament. Si tenia el més mínim dubte que la línia estratègica d'UM no casaria amb la seva ètica personal, no havia d'entrar perquè s'hauria convertit en un tràmsfuga.
Entesa, amb aquest gest, hauria d'assumir la funció d'àrbitre per refer ponts com aventura "joanet de sa gerra". És molt difícil cicatritzar en un any les ganivetades d'UM, ERC i PSM, però si algú pot fer el paper de catalitzador és ENTESA.
Si els partits que no són de dependència espanyola no fan l'esforç, serà un desfer calça. Si n'hi ha que creuen que UM és morta, haurien de fer voltes als pobles on tenen estructura. Si els del PSM creuen que els vots d'UM aniran a la seva senalla és que no coneixen els seus electors. Si els d'ERC volen entrar a les institucions, saben bé que no tenen prou gent per omplir llistes en solitari. Si els d'Entesa opten per presentar-se sols, tampoc no se'n sortiran. En definitiva, si no aconsegueixen fer pinya a l'entorn d'un projecte nacional ens convertirem en un territori més del bipartidisme espanyol.
D'EU val més no parlar-ne. Groske ha estat un corc permanent i ara mou els fils, utilitzant barroerament de forma partidista el tema de la corrupció (com el PP ho va ver amb ETA), únicament per generar una nova plataforma que obligui una candidatura unitària. ERC, EV i el PSM li han fet, una vegada més, el joc. Per sort Entesa no ha caigut en el parany.
Tothom ho hauria de veure i posar fil a l'agulla com més prest millor!
NOTA: Crec que de la roda de premsa, sobraven els atacs a UM. Si Huguet és sincer en el seu intent de vertebrar de nou el nacionalisme no hauria de fer el joc a la tècnica de l'excomunió que han practicat els d'ERC o a la dels apestats que han practicat tots els altres (PSOE, PP i BLOC). Sobretot quan els qui resten dins d'UM sembla que són les més grans víctimes de la situació i té molt de mèrit resistir i no rodar clau per tal que, com deia Bernat Joan, ocupi aquest espai la gent de na Rosa Díez. Teniu-ho en compte! No és hora de fer el joc a foragitar ningú amb el maniqueïsme de bons i dolents quan s'acusa els bons de ser dolents.
Valoració:16menosmas
Per Espirafocs, fa mes de 10 anys
És un autèntic escàndol que després del gest que ha fet en Mateu encara hi hagi gent que digui que s'aferra a la cadira, gent que segurament pertany a partits amb un bon caramull de cadires pactades amb la UM que ara critiquen tant. Efectivament, ENTESA no es va presentar a les eleccions autonòmiques i insular, però va pactar amb UM, PSOE , PSM i ERC en alguns pobles de Mallorca, per tant els poquíssims càrrecs que manté dins el govern son fruit d'aquests pactes en els pobles. A Santa Eugènia ENTESA va pactar amb UM i PSOE. Per tant no se a que ve que ara alguns mals sofrits surtin amb la cançoneta de la renúncia d'en Crespí dels seu càrrec al Palau de Congressos. Per cert, encara queden molts militants d'UM ocupant càrrecs dins el govern, no han estat tots expulsats. La meva pregunta és: perquè odiau tant en Crespí?
Valoració:19menosmas
Per català de Mallorca, fa mes de 10 anys
Una decisió molt correcte, estic molt content amb aquesta postura que pren Entesa i amb el seu projecte de refundació del mallorquinisme. Necessitam reformular idees, formes i polítiques per revitalitzar el nacionalisme i fer-ne un actor polític que pugui fer front a l'espanyolisme bipartidista.
Visca Mallorca i Visca la Terra!!
Valoració:18menosmas
Per Pau, fa mes de 10 anys
Efectivament, en Mateu ha de ser coherent i deixar el càrrec que ocupa dins el Govern Balear. És una vergonya com aquest home s'aferra a la cadira.
Valoració:-25menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris