cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

De sermons i lliçons

El Sr. Antoni Alorda acaba de publicar un article que sota el títol Viacrucis d'UM, sermons al PSM (resposta a Melià) intenta, com el mateix títol indica, contestar el meu article Equidistància, publicat dijous passat. Davant algunes afirmacions del Sr. Alorda, no em puc resistir a contestar i rebatre alguns comentaris.

En primer lloc, he començar constatant que en bon català de Mallorca diuen: qui té sa coa de palla, aviat la s'encén. I sembla que molt d'això hi ha davant la resposta ràpida del Sr. Alorda a les meves paraules.

En segon lloc, he de dir que la meva pretensió amb les meves humils col·laboracions en aquest diari mai ha estat fer sermons. Pens que no som ningú per donar lliçons i només pretenc posar punts de vista que moguin al debat i a la reflexió. Probablement, molt sovint m'equivoc i també molt sovint les meves opinions són discutibles, però, sigui com sigui, en definitiva pens que d'això es tracta. Si altres fan sermons i són propietaris de la veritat, el que puc assegurar és que jo no en form part, d'aquest grup.

En tercer lloc, vull afirmar amb tota fermesa que trob incorrecta la convidada al silenci que sembla fer el Sr. Alorda. Les meves col·laboracions al dBalears no les faig com a representant de res, i en la mesura que puc intent fugir dels temes més concrets i de les misèries diàries; una actitud que pot ser criticable, però que és la meva, com sap l'amable lector. I encara que les fes com a representant d'alguna organització, tampoc crec que davant moments difícils i complicats la resposta sigui el silenci. Les coses es poden haver fet bé o malament, però no crec que perquè algú més o manco proper hagi pogut fer alguna cosa mal feta, un perdi un dret tan fonamental com la llibertat d'expressió.

En quart lloc, i entrant en temes concrets, mai he negat que el PSM no hagi fet contribucions positives. Em pareix absurd que dos representants de partits es posin a discutir qui n'ha fetes més, de contribucions positives, perquè és evident que cada un defensa la seva opció. De totes maneres i perquè no es digui que me'n vaig per la tangent, hi faré una sèrie de consideracions. Moltes de les mesures efectives que es pot atribuir el PSM han estat possibles perquè UM hi era amb els seus vots i amb els seus pactes. Possiblement si UM no hagués existit i no hagués tengut aquest paper que tant critiquen de "frontissa", el PSM hauria tengut moltes manco oportunitats per fer contribucions efectives. També diré que votar a favor dels Estatuts d'Autonomia no em sembla una cosa lletja, sinó coherent i lògica; cada nou Estatut ha suposat una passa endavant en autogovern, i com que UM és un partit gradualista, no veig per què no hi havíem de donar el nostre suport; i aquest raonament es pot extrapolar a altres exemples.

Finalment, en cinquè lloc, tenc la sensació que el Sr. Alorda vol posar com a element central de la controvèrsia el tema de la corrupció. I la corrupció és un tema important i delicat, però el meu article que origina els seus comentaris per res feia referència a aquest tema. El lector sap que he fet articles sobre aquesta qüestió, però també em pot interessar escriure sobre el nacionalisme i la seva posició respecte als dos grans partits espanyols, i això és el que modestament vaig pretendre fer.

Sempre he respectat el PSM i a tothom! Altra cosa és estar-hi d'acord acríticament. No alliçon a ningú, i si ho he fet, deman disculpes. En absolut entenc que el meu article fos ofensiu cap a ningú, si ho era també deman perdó. Dit això, també he d'afegir que alguns tenen la pell molt fina quan les coses els afecten o els poden afectar i, en canvi, no apliquen el mateix criteri als rivals, sobretot si no són d'això que denominen progressistes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Rafel, fa mes de 10 anys
Una UM que defensa els interessos dels amics d'UM és més del mateix. Ja està clar que Muro forma part de la "lliga del nord" i és un aliat que no es pot perdre, però d'aquesta manera vos estau carregant el futur d'UM. Feis el mateix que ha fet sempre na Munar.
Valoració:-22menosmas
Per Miquel Valls, fa mes de 10 anys
Això deles "camp de gfolf sense oferta complementària" ja fa oi. Diguem les coses pel seu nom: canviar de sòl rústic a un aprofitament urbà. Pura especulació en la qual la desestacionalització no és res més que una excusa.
Valoració:-17menosmas
Per Pere Pau, fa mes de 10 anys
Idò mira nbenvolgut Joan A. Col: promoure, des del control de les institucions, una taca urbana més en sòl rústic per generar plusvàlues especulatives no sé si és progressista o no, però és una porcada.
Valoració:-28menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 10 anys
Joan A. Coll, vet aquí un dels malentesos que més mal han fet i fan en aquestes illes.

Valoració:3menosmas
Per Joan A. Coll, fa mes de 10 anys
Crec que el concepe de progressisme, carregat de connotacions positives, es troba sovint mal ubicat.
Dir no a un golf sense oferta complementària que compta amb totes les certificacions mediambientals, a una zona que és un virtual femer, i que pot ajudar de veres a allargar la temporada turística de la zona nord de Mallorca d´una manera perfectament sostenible, no té res de progessista: és reaccionarisme pur!
Valoració:49menosmas
Per Xavier, fa mes de 10 anys
Josep Melià, aguanta ja que la teva feina política és necessària. Temps difícils per a la vostra línia, sí, però en vendran de millors.

Força!
Valoració:8menosmas
Per Tomeu, fa mes de 10 anys
Senyor Melià, ara sou el president d'UM, podeu escriure el que volgueu, evidentment, i també us poden criticar, clar que sí.
Com a president d'UM caldria esperar més autocrítica i aprofitar per demanar perdó, a més de què, si es demostren del tot les acusacions al vostre partit, comenceu a pensar com ho feis perquè es tornin els diners robats. No dic que els pagueu vós, però alguna cosa s'ha de fer.
Valoració:0menosmas
Per Toni Valls, fa mes de 10 anys
Jo, en canvi som votant d'UM i ara m'ho estic pensant. No vull votar el PSM perquè no som d'esquerres, però tampoc vull votar un partit que no és capaç de fer autocrítica.
Valoració:0menosmas
Per pep valls, fa mes de 10 anys
Jo sempre havia votat PSM. Després de Son Espases havia decidit deixar de votar. Ara tenc clar que ho faré per la UM de Melià.
Valoració:15menosmas
Per Riu, riu, fa mes de 10 anys
A la merda UM i tota aqueixa xusma que li riu les gràcies corruptes! Ni ens fa falta cap dreta ni pseudomallorquins que són els primers a genuflexionar-se davant el monarca.
Valoració:-37menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris