cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

El congrés d'UM

El pròxim 17 d'abril, UM farà el seu congrés de refundació, que l'ha de dur a superar una legislatura molt desgraciada per a ells. Quan els col·lectius ho passen malament, quan travessen etapes difícils, l'important és persistir en la pervivència de les seves idees i en la necessitat objectiva dels principis pels quals lluiten. La història de la nostra autonomia ve determinada per la ferma resistència d'importants segments socials a caure en el bipartidisme i en l'obeença ajupida a Madrid. Aquesta tossudesa, com totes les tossudeses, ha produït daltabaixos, contradiccions i disgusts, però també voluntat d'aguantar a qualsevol preu. Els partits d'àmbit estatal tenen l'àncora de les seves cúpules de Madrid, que a la vegada gaudeixen dels ajuts de les supercúpules europees. Els partits petits dels països petits que no se sotmeten a ningú duen la marca del patiment esculpida al front. Però lluiten perquè saben que la seva rendició implicaria la desaparició dels valors d'una terra única i envejada.

Aquest esperit reviurà en el pròxim congrés d'UM entre els qui agafin el testimoni de conduir aquest partit cap al futur. No serà senzill. Rebran coces a balquena, els maleiran, faran befa d'ells i, per poc que abaixin la guàrdia, rebran pallisses de ca extern. No és res nou. El nostre caparrut poble ha resistit segles i segles sota aquest càstig, però s'ha fet més fort amb les humiliacions. No és senzill voler ser mallorquí de soca-rel enmig de l'uniformisme i la prepotència. Aquest partit ho sap molt bé. I en aquesta dura hora de prova, convendria que dins UM recordassin l'oració de combat del poble Sioux: Oh mare Terra, escolta'ns! Oh esperit de l'Est, envia'ns la saviesa! Oh esperit de l'Oest, dona'ns forces per a aquest llarg viatge!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Miquel Amengual, fa mes de 10 anys
Una altra cosa Nofret, rei, es sintomàtic que estiguis d'acord amb els ultradetrans pro Alemany que m'han posat tantes manetes vermelles aquí baix, però ja se sap estant tant als extrems vos arribau a tocar i tot, l'únic que vos acaba destriant és la pintura d'acabat en el fons sou iguals.

També coincidiu en el característic tòpic de les personalitats totalitàries malhumorades, que ja saps que històricament ens ha donat exemples de tota casta i mida, on poder reflectir-hi.

Salut.
Valoració:0menosmas
Per Miquel Amengual, fa mes de 10 anys
NOFRET
Nofret, rei, un dels problemes de la nostra societat en general és que quan qualcú es sent al•ludit per una altra persona passa de pensar en el fet, simplement demostra que te la pell més fina que qualsevol que se li pugui posar per davant, i entra directament als insults insidies etc. Tal vegada hauria de madurar si realment existeix aquesta al•lusió o és simplement la demostració del reflex de la pròpia negativitat. Ho dic perquè tant als comentaris precedents com a molts d'altres, he vist aixecades de cul de tota casta provinents de anònims no identificats, que la veritat sigui dita no crec haver-los esmentat als meus comentaris, no se per quin mecanisme mental és pensen esser el centre de les meves opinions (prometo reflexionar-hi).

Seria d'agrair (personalment per jo) i com a millora social que ens beneficiària a tots plegats, que si vols (voleu) expressar qualsevol cosa és fes respectuosament i òbviament identificant-se, independentment de si estàs a favor o en contra, però ja sabem que és molt demanar el que demano.

De totes maneres la meva responsabilitat és en primer lloc amb mi mateix i també amb la societat i per tant puc respondre plenament de jo mateix però no dels altres, com he dit abans des de la comoditat que me dona la neutralitat partidària penso exercir la meva responsabilitat social dins les diverses vessants de la vida sempre en un context respectuós amb independència del que facin els altres.

Seguint en la línia aquests mateixos comentaris insidiosos que s'han fet, es fan, i es faran, provinents una vegada de uns i altres vegades dels altres només fan que confirmar que les reflexions exposades estan en el bon camí. La resignació i l'autocomplaença son la mort de la veritat.

Salut a tothom (he fet cas en Joan Capó).

(PS Per cert, penso que t'erres en l'assumpte de l'escriguera rabiosa, per que te puc assegurar que la me passo del tot, escric tot el que vull sense problemes.
Me sap greu que me vegis per tot però si trobes que escric massa només t'has de botar l'escrit, passar al següent i bona nit.

Una abraçada)
Valoració:0menosmas
Per Nofre, fa mes de 10 anys
En Miquel Amengual té una escriguera rabiosa, i s'enfada si li fan el contrari.
Sol·lució: no escriguis i no te posaran manetes vermelles.
P.D.
Amengual: demana al director d'aquest diari que et deixi fer col·laboracions, i sinó, seria d'agrair que fessis menys comentaris i més curts. Cony! Apareixes per tot!!!
Valoració:0menosmas
Per Miquel Amengual, fa mes de 10 anys
Els escolans de la veritat única adopten diverses formes moguent-se sinuosament per la xarxa amb esperit censor, a l'aixopluc de la dogmàtica autística.

Hauríeu de pensar per voltros mateixos, creixeríeu com persones i faríeu la societat més justa per tots . . . fins hi tot per tu.

Salut a tots i totes.
Valoració:23menosmas
Per MIquel Amengual, fa mes de 10 anys
Benvolgut "Pere Mateu" no tenc per costum contestar anonims però t'he d'assenyalar que quan parló de drets fonamentals no prenc ningú concret de referència ni tampoc cap color concret, un linxament és un linxament el patesqui qui el patesqui, i l'alienció de drets fonamentals és intolerable vengui d'on vengui i la practiqui qui la practiqui, en això no hi ha diferències.

I a més a més ho puc dir obertament desde la comoditat que me dona la neutralitat partidària.

Salut.
Valoració:-29menosmas
Per tonina, fa mes de 10 anys
Crec que totes aquestes Nacions Indígenes que han acabat a les reserves es mereixen un respecte, no han estat ells els que han arramblat amb els diners públics,així que totes les comparacions son odioses.
Valoració:-1menosmas
Per per una esquerra i una dreta nacionals al nostre p, fa mes de 10 anys
Jo som d'esquerres i independentista però també som conscient que fa falta una dreta nacionalista (si fos independentista millor però això és molt difícil) a Mallorca. Sense Munar i Nadal i d'altres una UM amb gent que lluiti per la seva terra sense interessos foscos tal vegada és possible. Només el temps ho dirà. I això només es demostrarà amb fets i desfent-se de tots els que estan a UM només per un lloc de feina o per interessos empresarials.

Molta sort UM, molta sort Melià!
Valoració:-29menosmas
Per Pere Mateu, fa mes de 10 anys
És vera, Amengual. La llàstima és que només expresseu aquestes idees quan s'insulta a un dels vostres. Per què no has dit res quan s'ha linxat a Matas o quan la tropa de "comentaristes" d'aquest digital han envestit a boldró a un periodista que no els hi agrada?
Valoració:50menosmas
Per Miquel Amengual, fa mes de 10 anys
Benvolguts Joan i Mateu com podem veure aquí els comentaris que podem veure en aquest article i a altres son sintomàtics, socialment prima l'insult sobre la raó, es prima un linxament popular, amb opinions de tota casta que no tenen cap ni peus, i sobre tot que estan basades en una intencionalitat malsana, basada en la manca de respecte per tot i per tots.

Podem dir que vivim en una societat relacional, els valors de l'esforç individual i dels mèrits propis no son considerats, socialment prevalen les relacions i els diners, i per això qualsevol individu con unitat social cel•lular despersonalitzada creu que te un dret innat a opinar, influir, actuar, sobre qualsevol afer privat o públic de manera anònima i sobretot irresponsable. Aquesta característica empitjora greument la qualitat de la democràcia, que per se ja es prou feble, per això la nostra societat es comporta com si hi hagués presumpció de culpabilitat i no de innocència. No importen els fets sinó la subjectivitat que s'imposa públicament sense que es desprenguin responsabilitats de l'exercici públic d'aquesta subjectivitat.

És un mecanisme molt semblant al que te la percepció del vot com un dret irresponsable pel que ho exercita, socialment es percep així i aquesta mateixa percepció és la que també permet triar sempre les mateixes opcions independentment de l'eficàcia, la transparència, o l'encert en la gestió que hagin realitzat. El grup de electors que posen a les institucions unes determinades persones no és sent responsablement lligat per aquest fet, no hi ha lligams personals votant – votat.

Per això surten tots aquests insults amagats darrera de pseudònims, no importa que un articulista opini, no importa que alguns opinem raonadament, raonar és massa feixuc, és més directe insultar, no genera responsabilitat.

Per això tenim el panorama polític que tenim, el vot no lliga, quan ha caigut dins la urna ningú sap de qui és, ni tan sol la persona que l'ha depositat, la desafecció de la societat cap als polítics no és conseqüència dels actes d'aquests, és conseqüència directa i única de la irresponsabilitat social cap als deures civils.

Això es molt preocupant, molt.
Valoració:-40menosmas
Per Jerònia, fa mes de 10 anys
Senyor Riera, vostè no sé a quin món viu. Quan diu "desaparició dels valors d'una terra única i envejada" vol dir la destrossa territorial de Mallorca que ha fet UM en tants anys governant al Consell de Mallorca i també l'enveja de no poder robar més del que ja han robat durant tots aquests anys, ara que els han tret de les institucions? Perquè si no és això, s'ho hauria de fer mirar!
Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris