cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Quina vergonya

Després de tan vergonyosos esdeveniments -i no dic escandalosos perquè a Cavorques crec que ja no ens escandalitzam absolutament per res-, òbviament els escons d'Unió Mallorquina han deixat de tenir cap valor perquè el PSOE pugui continuar comptant amb ells per a mantenir-se exercint el govern d'aquesta comunitat, que a hores d'ara sembla més aviat una petita comuna pel que respecta a la categoria moral de massa dels seus polítics. Però també han deixat de tenir valor per al Partit Popular, per a poder accedir al poder com a partit més votat. Això vol dir que s'ha acabat el bròquil, també, per a Unió Mallorquina, que el millor que pot fer és dissoldre's perquè els seus membres -alguns dels seus membres, almanco- puguin eventualment conservar la menjadora presentant-se com a independents en les pròximes eleccions, tot i que això pugui esser vàlid sols a escala municipal. Naturalment, també existiria la possibilitat d'una posterior refundació, sempre que la ciutadania no hi percebés cap herència o continuïtat de facto, el que segurament requeriria deixar passar un temps, cosa que no crec que els faci gaire il·lusió.

D'acord amb el meu convenciment que la gràcia de la democràcia està en l'alternança, i que quan no hi ha alternança en l'exercici del poder hi ha una deterioració de la res publica, després dels espectaculars desbarats del senyor Rodríguez Zapatero -que ja no se salvarà, faci el que faci, però que encara pot perjudicar molt greument l'economia i el futur de Sefarad- i del seu govern (o desgovern) de fantasmes descoordinats, no crec que sigui gaire dubtós que, a nivell estatal, convindria de totes totes que el Partit Popular recuperés el poder, el més aviat que sigui possible, sense haver de dependre de cap partit "frontissa" que pugui jugar encara un paper semblant, objectivament, al que ha jugat aquí Unió Mallorquina durant vint-i-cinc anys, amb tan deplorables resultats. Tanmateix, també és ver que el PP, aquí, no està en el seu millor moment. I que el que hauria de preocupar-nos de valent no és exactament el que pugui resultar de les imputacions fetes al senyor Matas, per allò que agua pasada no mueve molino.

El problema real de cara al futur està en posar un fre i acabar en sec amb les pretensions de dos perillosos polítics com el senyor Rodríguez i el senyor Delgado, prou ben coneguts en els seus respectius àmbits. Consentir que aquests dos angelets arribessin a controlar el PP en aquesta comunitat, perjudicaria greument el futur del partit. I la veritat és que no està del tot clar que aquesta necessària mesura profilàctica -la d'acabar amb les seves abassegadores pretensions- pugui esser adoptada, com seria raonable però potser no massa realista esperar, des de la mateixa comunitat. La meva conclusió és que, ens agradi o no ens agradi, la necessària decisió pot estar en mans de la direcció estatal del PP. I seria bo que en el carrer de Génova sabessin donar més pes a la consideració del llarg termini que no a cap consideració a curt termini. Altrament, després d'haver passat per la vergonyosa i desastrosa situació actual, podria succeir que hi hagués encara qui se n'aprofités per a la seva carrera personal. I, en definitiva, que els interessos partidistes -o personals!- continuïn prevalent en bona part per damunt dels interessos de la col·lectivitat. Tot garbellat, potser el més civilitzat seria o bé un pacte entre el PSOE i el PP o bé la convocatòria d'eleccions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Àtila, fa mes de 10 anys
Supòs que no entès el votre escrit.
Tanmateix, veig que no hi ha tasbals polític gegantí que desperti el pensament, profundament subnormal, dels meus presumptes compatriotes que, dia sí dia també, exhibeixen preocupació per l'esdevenidor dels partits forasters, en comptes d'ignorar-los i fer costat als nostres que, encara que mediocres, només són reflex del que som tots nosaltres.
Valoració:3menosmas
Per Toni Portell, fa mes de 10 anys
Bono, bono, o sigui: l'espanyolitat davant tot. Un pacte PSOE-PP! Ia Madrid el PP! Ara si que anam! Recent mil carretades de cavorques! I aquest homo mos vol baldar a tots! Que sou de dretes, dretes, ja fa estona que ho entrellucam, però que no vegeu ni un pam a lluny davant el nas encara no ho havíem vist. Mestre Tomeu quina vergonya!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris