algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Manca de clima inversor

El pessimisme que ens envolta fa que els emprenedors s'amaguin o es limitin a sobreviure, i també fa falta creativitat

El més preocupant de l'actual i negra conjuntura econòmica no és l'esfereïdor nombre d'aturats, no ho és que s'hagi disparat el dèficit públic fins a límits ofegadors i tampoc ho és la seva terrible conseqüència: haver d'estirar l'edat de jubilació fins als 67 anys per poder acomplir els plans fixats per la UE.

El més preocupant de tot és la manca de clima inversor. El pessimisme que ens envolta provoca que els emprenedors s'amaguin o es limitin a sobreviure com puguin. Ha desaparegut l'ambient de confiança que fa florir les idees, les iniciatives, la creativitat i, en definitiva, la feina, el consum, els beneficis i el noble esperó del risc calculat.

Aquests són els motors que fan bombar sang al teixit productiu. Si s'alenteixen o s'aturen aquests impulsors, meitat objectius i meitat subjectius, la xarxa econòmica pateix un mal enorme. La situació balear no és aquesta vegada una excepció. El clima aquí també és de pessimisme, encara més accentuat pels escàndols constants de corrupció. Cal conservar la calma, però el camí serà molt dur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris