nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Avui torna la normalitat

Avui tornam a la normalitat després de més d'un mes festiu. A la normalitat política, si és que es pot qualificar de normal la política de la nostra província. La normalitat real, la que pateix la majoria dels ciutadans d'aquestes illes, no se n'ha anat de vacances, desgraciadament. Aquesta normalitat ha continuat copejant fort, a pesar que els membres de l'altre món, els polítics, no han cessat d'anunciar que les coses estan millorant. No sé per a qui, llevat que sigui per a ells mateixos. Almanco a la nostra regió les coses són molt clares: un poc més d'un milió d'habitants, uns 375.000 afiliats a la Seguretat Social i més de 90.000 aturats. Això, dit en plata, significa que sobre els impostos d'una minoria s'intenta mantenir la pau social a base de subsidis que, combinats amb l'economia submergida, evitin que la gent surti al carrer a destrossar el que trobi.

Per suposat, les minories benestants, amb la seva cúpula que és la casta política, no se'n preocupen gaire, d'això, i manco se n'ocupen. D'aquí que quan el ministre de Treball, Celestino Corbacho, en un atac de sinceritat, diu que el treball en negre ja representa entre el 16% i el 20% de l'economia espanyola, tot d'una els seus companys el fan callar. Hi ha coses que no s'han de dir. La realitat, per exemple. Ja ens agradaria, aquí, que l'activitat submergida només fos d'aquesta magnitud. Però en fi, no té solució i, per tant, continuarem patint la crisi fins que no tornem a créixer exactament igual com creixíem abans, perquè el famós "canvi de model" no se'l creu ningú, començant per Zapatero, que per donar llum l'inicia, el canvi, reduint les partides en investigació. Espanya eterna.

El que sí que ha estat de vacances és la normalitat pròpia de la realitat virtual de la casta política, la qual, deia jo en començar l'article, torna a la fi a la seva ingent feinada, pobrets, després d'un merescut mes i mig de descans. Avui tenim cita per partida doble. A l'Ajuntament de Palma, on veurem què passa amb Miquel Nadal i UM, si dimiteix o li ho demana el seu partit, o, si no, si el Bloc fa el que va dir que faria -això és: exigir que UM li ho demani; i si no ho fa, exigir a Francesc Antich que tregui UM de tot el pacte; i si no, anar-se'n ells-, perquè el PSOE no fa cara -les vacances tranquil·litzen els ànims, com se sap- de considerar-ho cap casus belli. I avui mateix, també UM ha de confirmar que té terror cerval a la democràcia interna i que es nega a fer el congrés extraordinari que el PP sí que convoca. I com que no vol congrés, el nou president nacionalista sortirà fortament llastat per aquesta forma de digitació, i això si és que no hi ha guerra oberta entre dos i novament tot no acaba com la processó de la moixeta.

Si el trist panorama de la casta política no canvia de cap manera, amb o sense vacances, com hauria de canviar la permanent subvenció amb doblers públics als qui més tenen? Per favor, no hem de ser ingenus, que per això estan, els nostres polítics, canviant el model productiu i, per tant, el president Antich anuncia que donarà enguany 200 milions d'euros al "sector turístic" que, com tots sabem, és un eufemisme per continuar engreixant els empresaris més solidaris que tenim, els hotelers, perquè puguin continuar guanyant pasta gansa contractant manco treballadors i engreixant les llistes d'atur. En fi, avui tornam a la "normalitat".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miot, fa mes de 11 anys
Mioquel, t'estàs superant. Pega-li canya i no tenguis manies que els teus lectors et seguim.
Valoració:1menosmas
Per JOSE GRIMALT, fa mes de 11 anys
Fantàstic Payeras, com sempre...
Valoració:1menosmas
Per ciutadà, fa mes de 11 anys
Molt bon retrat!!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris