nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

Això sí que és Hollywood

Els mortals contribuents sabem que això no és encara Hollywood però s'hi acosta de cada vegada més. Les semblances són clares: noltros també tenim palmeres, tenim cases horteres i caríssimes, tenim una classe alta igual de mediocre intel·lectualment i immigrants que fan la feina que noltros no volem fer. A vegades, les semblances són tan exactes que costa saber on es troba una, si a un Hol·lywood governat per George Bush o a la Mallorca de Jaume Matas. De fet, molt sovint pens que Mallorca s'ha pres tan seriosament el seu paper de glamur de tercera divisió que ha arribat a confondre el que és un Estat realment democràtic amb aquelles democràcies extravagants i corruptes que veiem als guions cinematogràfics de les produccions de Hollywood. Així, quan l'actriu protagonista als jutjats de Palma hi compareix amb el seu cotxe oficial com si es tractés d'un passeig per l'estora vermella de la Meca del cinema, la cosa comença a perdre la gràcia i passa a ser grotesca.

I és que una cosa és veure les pel·lícules d'Scorsese a la sala del cinema i l'altra és comprovar in situ els privilegis de la classe política. Basta una ullada pels comentaris dels ciutadans als diaris digitals per veure que el nostre poble ja fa massa temps que ha perdut l'esperança. La sentència és unànime: a la nostra pel·lícula, als presumptes i als seus missers -pagats presumptament amb bitllets de 500€- els sortirà barat, és a dir, que no tendran un final Hollywood. Aquí els nostres finals són reals i, per tant, tristos. Fins i tot les festes del nostre patró acaben amb foc, dimonis i ambient sinistre. Sembla que l'essència mediterrània va més enllà del folklore i la tradició i no acaba d'anar-se'n a d'altres estaments com el polític, judicial o eclesiàstic. Amb això ha començat una remor social que demana un canvi en el plantejament de les festes de Sant Sebastià: més ben distribuïdes, més activitat cultural... qualque cosa més que la innovació del Batle Aguiló. Està vist que ni la crisi ni el desencís no ens allunyen del que realment ens importa i ens afecta: la festa al carrer. La resta -els múltiples casos judicials, els imputats de primera, de segona, els fermats a la cadira, els còmplices o els covards...- no, això ja no ens afecta, això ho deixam per al que hauria de ser: un guió mediocre de sèrie B.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria Vera, fa mes de 11 anys
Podria explicar algú perquè a les democràcies els representants tenen immunitat parlamentària? Si no vaig errada és per salvaguardar la democràcia -es a dir defensar als rapresentants davant possibles intents d'acabar amb el sistema democràtic- . És vergonyós que aquets polítics la utilitzin pel seu benefici personal. Ja no cuiden ni les formes: em cau la cara de vergonya -com a ciutadana- veure que Dona M. Antònia Munar ocupa un seient al primer banc als actes oficials. I que em direu d'arribar als jutjats amb cotxe oficial? Maria
Valoració:16menosmas
Per Fart de lladres, fa mes de 11 anys
I tant com a mínim! Les conseqüències dels robaments i tudades de doblers que es produiren durant el govern de Matas i companyia, hauran de pagar-les fins i tot molts de ciutadans que encara no han nascut!
Valoració:8menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
Harto ya de estar harto, ya me cansé... Cantava en Serrat. No crec que hi hagui un estadi més baix per a col·locar-hi la classe política. Però no podem passar d'ells, pequè agafen decisions que ens afecten a tots com a mínim durant quatre anys.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris