muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Les paraules lleugeres

Un dels punts àlgids en clau balear de la reunió dels populars al Meliá Victoria l'ha marcat la secretària general "nacional" -quantes vegades haurem sentit el qualificatiu aquests dies?-, quan ha acusat el Govern -aquest gabinet d'amanida de fruites, que no de Macedònia- de mantenir el pacte "per tapar les corrupteles". No és una pràctica insòlita entre alguns dirigents del PP: crear realitats amb les paraules, més que utilitzar les paraules per definir la realitat. El que ens demanàvem amb el meu negre en sentir la número dos de Rajoy era si la ment preclara que va inventar el titular -esperam sincerament que no fos cap ment preclara del carrer Palau Reial, pel bé del partit i del país- llegeix els diaris. O si qui cobra per fer-ho sap llegir.

Sorprèn l'andanada en aquests termes -motius en tenen, per atacar el Govern, però les "corrupteles"?- quan l'endemà el número 1 admetia que té "companys" que no s'han portat bé... L'altre parany ben plantat l'ha posat el presumpte líder a les Balears, que no es cansa de repetir, en una anàlisi inèdita -ja m'entens-, que els problemes de les Illes són "estructurals". Ara hauríem de cercar els qui han estat els responsables de les "estructures", i per ventura el Partit no en sortiria gaire ben parat però, fet el titular, això no importa a ningú. El darrer executiu obsessionat per les "estructures" va voler fer les bastides amb cartró pedra, va deixar un metro inundable, el millor velòdrom d'Europa sense homologar i els fonaments d'un hospital amb llicències discutides. Llàstima que l'Òpera just arribàs a ser una maqueta: vistos els precedents, el Gran Teatre ens hauria oferit una trama èpica i un final sorprenent.

Així que hem sentit paraules molt lleugeres, en la reunió popular, però no en devíeu esperar més. Tal vegada per compensar tota aquesta futilitat el bisbe Donosti ens havia sacsejat dijous amb reflexions greus i cobertes de Glòria, equiparant el desastre d'Haití amb la desastrosa "situació espiritual nostra" -quan diu "nostra" no devia voler dir "seva"?-. Després d'aquesta anàlisi abjecta, entendreu que els inofensius Rajoy i Cospedal ens caiguin, fins i tot, simpàtics...

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris