algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Sobren ajudes

Un informe de l'Observatori de la Igualtat elaborat amb dades de l'enquesta de condicions de vida de l'Institut Nacional d'Estadística revela que més de la meitat de les famílies de Balears reben ajudes socials. És, evidentment, una dada que escarrufa i que deixa ben patent el nivell de crisi al qual hem arribat en aquesta terra. Però la mateixa xifra té també una altra lectura. I és que les institucions ajuden molta gent. Es tracta, precisament, d'una feina prioritària per a les nostres institucions, i també per a l'Estat, en aquesta època de crisi. De fet, hi havia un temps en què es considerava que dedicar-se a la política just tenia sentit si era per aconseguir el bé comú.

Les persones desfavorides, òbviament, han de rebre sempre l'atenció prioritària dels governants.
Dit això, no és menys cert que els polítics han de fer tot allò que puguin per crear les condicions necessàries perquè ningú no hagi de menester ajuda social. Ja sé què és mal de fer lluitar contra la crisi, que afecta el món sencer, des del Govern de l'Estat fins l'autonòmic, l'insular i el local; que reduir les xifres de l'atur és força complicat; que reduir el preu de l'habitatge és quasi un somni impossible, però ha de ser prioritari. Tothom, ha de fer la seva petita contribució per sortir d'aquest desgavell tan aviat com sigui possible. I, mentre la crisi es perllonga, s'ha de fer tant com es pugui perquè ningú no pateixi. En aquest món modern, són inadmissibles les desigualtats actuals. Aquest és el gran repte.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anticapitalista, fa mes de 11 anys
Precisament si un estat no es papà és l'espanyol que en això de les prestacions socials té el fanalet roig comparat amb el nord d'Europa. Però sabem que els lliberals voldrien fer de Mallorca Haïti, un país absolutament dominat pel capitalisme lliberal més corrupte del món.
Però a més aquests que diuen que no s'ha de plorar de l'estat són els primers que fiquen la mà al calaix de l'estat, com fan els bancs, els empresaris com el president de la CEOE (16 milions d'euros de deute a la Seguritat Social no pagats i condonats), i els polítics de dreta lliberal,que tots coneixem, habitualment corruptes.
Valoració:0menosmas
Per pere, fa mes de 11 anys
El gran repte es totom traballi,el gran repte es la responsabilitat in dividual i colectiva, el gran repte es que l.estat no vugi ser "papa", i la "nomenklatura" asociada fassi una profunda autocritica. (si nes capaz).
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris