nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Sector públic

Indigna la demagògia de la dreta sobre el sobredimensionat sector públic. Vicenç Navarro, dades a la mà, destapa que el percentatge de població adulta que treballa en el sector públic és del 9,47%, mentre que la mitjana de la UE-15 és del 16,1%; per no parlar de Suècia (21,12%) o de Dinamarca (26,24%), països de reconeguda eficiència i benestar. El missatge dels neocons arrela en el foment d'una percepció distorsionada i allunyada del rigor dels números fins al punt d'assegurar que a Espanya creix el nombre de treballadors en el sector públic sense aportar més dades que les absolutes, que no tenen en compte el creixement de la població.

Així, la realitat és que del 2005 al 2008 el percentatge disminuí lleugerament. Si la població creix -i ha crescut molt-, és raonable que augmenti el nombre de treballadors que l'atén. El contrari és abandonar el camí de l'Estat del Benestar per anar al neoliberalisme que ja ha fracassat a altres indrets. És hora d'aclarir quina societat volem, si la utopia d'anar cap al benestar suec o la injustícia social promoguda per Bush i companyia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Més comunalitzacions i manco privatitzacions
Valoració:2menosmas
Per Kalodian, fa mes de 11 anys
La dreta només vol sector públic per tal de ficar mà al calaix i prou. Però hi ha esquerra ?
Valoració:5menosmas
Per foc i fum, fa mes de 11 anys
Els funcionaris son el paràsits de la societat. Cobran dels nostres imposts i no pegan ni brot. El servici que proporciona la Administració es un desastre i el seu cost, que puja cada any es impresionant. No valen les comparcions amb paisos on el funcionaris tenen una ètica del treball desconeguda per aquí.
Valoració:3menosmas
Per lluis, fa mes de 11 anys
Mes impostos...no gracias,.....mes serveis...no gracias. Amb lo que hi ha , funcionant be, no es necessita res mes. fogater et cremaras
Valoració:2menosmas
Per fogater, fa mes de 11 anys
Demagògia barata de la dreta. Quan són ells els que governen, la llista d'empleats públics (o subcontractats) no difereix substancialment de quan governa l'esquerra, la qual, al seu torn, també fa demagògia barata en aquest tema. I demagògia barata fan els "llestos" com en lluis, a sota: no volen més funcionaris però sí volen més serveis (i segurament tampoc no volen més impostos, però sí més i més serveis).
Valoració:1menosmas
Per lluis, fa mes de 11 anys
Mes funcionaris.....no gracias.
Valoració:2menosmas
Per Funcionari en crisi, fa mes de 11 anys
També hi ha la cosa de baixar el sou als funcionaris, Durant anys, es a dir tots els anys d'ença del 86 s'ha anat incrementant el sou per devall de les pujades de l'IPC. els sous dels funcionaris s'han reduit a la meitat desde el 86 en relacció al cost de la vida
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris