algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Prou de censura amb el futbol de la TV3!

Dia 22 de desembre va haver-hi el partit Catalunya-Argentina. La TV3 el va retransmetre i, a les Balears, veiérem com ens el tallaven. Confiats en el "gran acord" de reciprocitat IB3-TV3 entre el govern "catalanista i d'esquerres" de Barcelona i el de "centreesquerra" de Palma, posàrem la IB3, però tampoc.

Aquell vespre la tallada no va ser per "protegir" l'audiència futbolista de la IB3. No. Va ser purament per censurar. Per impedir que els mallorquins poguéssim veure un partit de futbol que era políticament incorrecte i intolerable per al nacionalisme espanyol. El feixisme considera que les masses no som prou madures per triar lliurement la informació i els espectacles que volem veure i, per això, mitja dotzena de subjectes decideixen per tot un poble.

El vespre dels Reis, amb el partit de Copa Barça-Sevilla, va passar ben igual. El partit censurat i cap canal, almanco que no fos de pagament, no el donava. Altra volta, censura. O el mateix resultat que si n'hi hagués...

Si això ens passàs amb el govern de les Balears en mans del PP, veuríem clarament que l'acord de reciprocitat no cerca "fomentar" ni "protegir" l'audiència de la IB3. Cerca, senzillament, eliminar mañosamente, tira-tira i sense fer renou, la recepció d'un canal variat, normal, i en català i, a poc a poc, construir un mur de Berlín televisiu entre les Balears i el Principat. Un mur com el que aixecaren, més de cop, entre Barcelona i València el PP i el PSOE quan en Camps va decidir tancar els repetidors de la TV3 a València. El qui podia evitar-ho era en Montilla, llavors ministre espanyol d'indústria i telecomunicacions. L'Acció Cultural del País Valencià debades li va demanar ajut.

Va fer el sord. Ara, a les Balears, assistim a un procés similar, més lent, però amb el mateix objectiu final: censurar qualsevol canal que no sigui nacional espanyol o l'"autonòmic" balear. Però, com que en el govern responsable polític d'aquest cop d'estat televisiu, no hi ha el PP, estam relaxats, entabanats i no ens n'acabam de tèmer. Amb el PP en el govern, la societat civil més conscient i activa ja seria en el carrer manifestant-s'hi per la llibertat i contra el mur de Berlín televisiu. Però, com que el PP no hi és, callam, aguantam, ens resignam. Fins quan?

Una altra cosa que passa d'hora que vegem és que, la part mallorquinista d'Unió Mallorquina, el sector que encapçalen mallorquinistes polítics patriotes i convençuts com En Josep Melià, En Miquel Ferrer o En Miquel Àngel Grimalt, parli amb el director de la IB3, N'Antoni Martorell, del mateix partit, i li demani una mica de respecte a l'audiència, ja que som majors d'edat per triar.

Que li recordin que, fins i tot la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, diu ben clar, en el seu article 11.2, que cal "garantir la recepció directa de les emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima d'una llengua regional o minoritària, i no oposar-se a la retransmissió d'emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en aquesta llengua". Una miqueta de dignitat nacional i de sentit democràtic, senyors del Govern! És demanar tant? No sou "dels nostres"?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per pacotur, fa mes de 11 anys
No ens rendim: VOLEM VEURE TV3 i TOTS ELS CANALS QUE EMETEN EN CATALÀ!

Valoració:2menosmas
Per Berenguera, fa mes de 11 anys
No em resign: VULL VEURE TV3 i TOTS ELS CANALS QUE EMETEN EN CATALÀ!
Valoració:2menosmas
Per Pau, fa mes de 11 anys
No m'aguant: VULL VEURE TV3 i TOTS ELS CANALS QUE EMETEN EN CATALÀ!
Valoració:1menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys
No call: VULL VEURE TV3 i TOTS ELS CANALS QUE EMETEN EN CATALÀ!
Valoració:2menosmas
Per intrigat, fa mes de 11 anys
Hi ha un censor a Barcelona? Hi ha un censor a Palma? ¿Hi ha dos censors, un a Barcelona i un altre a Palma, que es posen d'acord? I si no es posen d'acord, ¿hi ha un Gran Censor? ¿Es reben ordres directes dels governs del Principat i de les Balears? ¿Es reben ordres directes de Madrid?
Valoració:-1menosmas
Per pacotur, fa mes de 11 anys
No fa falta que digui res més. Estic d'acord amb tots.
No demanam res nou ni res impossible, simplement que ens tornin lo que ens han près.
VOLEM TV3 !!!!! i VOLEM EL C33 !!!!!
Valoració:1menosmas
Per pere, fa mes de 11 anys
Volem veure tv3. Ib3 esta espanyolizant als mallorquins, amb la seva xabaqueneria.
Valoració:6menosmas
Per Eduard, fa mes de 11 anys
Aquest és el mur de la vergonya: realment em fa sentir vergonya d'altri.
Valoració:5menosmas
Per Independentista, fa mes de 11 anys
Hem de culpabilitzar a tots els partits del Pacte (PSIB,UM, ERC,PSM i EU-Verds) i del Tripartit ( PSC,ERC,IC-Verds, EUi A) per haver aixecat aquest mur.
Valoració:12menosmas
Per Ja en parlarem passat festes, fa mes de 11 anys
Aquest és el primer article d'opinió sencer, dedicat a aquest tema, en el dBalears, d'ençà del partit Catalunya-Argentina.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris