algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

D'Augusto a Jaume

Augusto Pinochet, les Mares de Maig..., Jaume Matas. El misser Ollé és un especialista en escàndols penals internacionals. El mateix que envestí Videla defensa ara l'expresident balear. Es confirma així que Matas dóna una dimensió internacional lligada als drets humans al seu cas. Vol que se'n parli, vol que adquireixi un abast que vagi molt per sobre de les bregues domèstiques mallorquines.

Matas sap que en tota la història de les autonomies, a l'Estat espanyol mai una legislatura anterior no s'havia convertida en un enfilall de sumaris judicials en la següent. El misser Ollé és especialista en fets de naturalesa política, començant pels cops d'Estat de Pinochet i Videla, que subvertiren l'ordre democràtic a Xile i a l'Argentina. Intenta l'expresident demostrar que el procés contra ell, i per extensió contra molts altres membres del seu partit, tenen també una naturalesa política i no estrictament penal? Serà aquesta la seva estratègia de defensa?

L'expresident ja ha dit que vendrà a declarar el pròxim 23 de març i que no té cap inconvenient a aclarir les coses davant el jutge Castro. No resulta lògic pensar que el misser Ollé, que lluità per l'extradició de Pinochet, intenti ara que Matas quedi als Estats Units. Té més sentit pensar que el que li aporta aquest especialista en drets humans i extradicions és que s'acompleixin totes les garanties legals pel que fa a un expresident que en el seu moment fou elegit democràticament pel poble.

El segur és que ara es parlarà molt més de Matas, que s'està situant hàbilment en el paper de víctima d'aquest drama.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 11 anys
La lectura que en feim de Matas els ciutadans normals i corrents, és que durant el seu mandat, pressumptament, ell i molts de càrrecs de la seva confiança, s'apoderaren il·lícitament de dobblers que no eren seus. Els jutges han d'averiguar si això és o no veritat. Tot el demés, em sembla comèdia, ganes de tocar els dellons.
Valoració:9menosmas
Per Don Tu., fa mes de 11 anys
Valentia? I que sap ell que es això!
Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
En Mates voldria convertir-se en un màrtir a nivell internacional i el que aconseguirà serà que el coneguin internacionalment com un xoriço estúpid i pretensiós. Per ventura algú l'hi hauria de fer veure que la seva millor defensa seria enfrontar-se amb valentia a la seva responsabilitat i tornar tot el que ha robat al poble. Quedaria mes digna que seguir fugint cap a endavant amb ínfules suïcides que el portaran directament a la presó. Endavant, Jaumet, tens la presó esperant-te, voldria que la teva dona i cunyat t'acompanyin en aquestes vacances pagades pels que tu estafares i robares, PRESUNTAMENT sempre, no fos cosa....
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris