muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Zapatero al front de la UE

El govern espanyol assumeix la presidència rotatòria de la Unió Europea durant els primer semestre d'aquest any. Els estrategs de Zapatero, i la seva cort mediàtic, lloen tal esdeveniment com una possibilitat de treure el president i el PSOE de les perilloses aigües empantanades de la caiguda de credibilitat (del primer) i d'intenció de vot (cap el segon). Quina relació deu tenir una presència rotatòria -és a dir que li toca a cada un quan és el moment però ningú no se la guanya- amb que millori la percepció cap a el president i el PSOE per part dels ciutadans d'Espanya? Per a servidor, és un misteri.

Més encara si es llegeix que Zapatero assegura que la seva prioritat serà el Pacte de Lisboa. Deu creure realment el president, o qualsevol dels molts assessors que té, que hi pot haver un de cada cent -i això essent optimista- dels espanyols que tinguem idea de què punyetes és això? Realment deu pensar que centrar les seves -per així dir-ho- aspiracions presidencials europees en l'arquitectura institucional li donarà algun plus a ulls dels ciutadans d'aquest país? No deu recordar ja que les seves dèries tan europeistes quedaren en res amb aquell famós referèndum de la suposada -que mai no va ser tal cosa- "constitució" europea, enmig del desinterès més absolut dels ciutadans?...

És ver que Zapatero viu sobretot de les vacuïtats verbals. Del ranci maniqueisme de saló que divideix el món entre els bons rojos i els dolents dretans. De la demagògia populista. Del no fer i molt dir no res. Però això, que li va poder funcionar domèsticament, no ven ni funciona a la Unió. I, de fet, ja ni al nostre país, a jutjar per les enquestes. El hacker que va substituir la seva foto per la de Mr. Bean la clavà. És la rialla per tota Europa perquè realment s'assemblen i, el que és pitjor, no només amb les cares. Amb la diferència, terrible, que un és un còmic que, en el seu moment, queia en gràcia i l'altra només fa rialles..

De rialla és que el president del país que té el doble d'aturats que la mitjana de la Unió digui que amb la seva presidència rotatòria traurà Europa de la crisi. No es deu haver assabentat que sense ell França i Alemanya n'han sortit, i rere d'aquest dos d'altres països que són a punt de sortir-ne? I que mentrestant aquí estam en una situació terrible, vorejant els quatre milions d'aturats, que es diu aviat, i que la única esperança que tenim per enguany de començar a redreçar mínimament la situació és, justament, que aquells als quals dóna lliçons amb la xuleria pròpia d'un telepredicador ens treguin a nosaltres del merder en que estam immersos degut, també encara que no només, a la inutilitat d'un president que du ja -quasi res- sis anys en el poder i segueix donant la culpa de tot al PP? No té consciència el senyor Zapatero que les estupideses de la seva economia "sostenible" són una farsa i que allò únic que es pot donar esperança a curt i mig termini és que els britànics acompanyin a francesos i alemanys en la recuperació i en venguin molts a l'estiu a que els hi facem de cambrers?...

Com escrivia no sé quin articulista en ocasió del famós discurs presidencial de "a la terra hi ha massa pobres, hi ha massa rics; la terra no és de ningú, excepte del vent", qui li escriu aquestes buidors recobertes de res ha de fumar de precís tabac ben condimentat. És la única explicació. I realment, vista la reincidència en el no res de l'europeu Zapatero, aquest condiment és l'únic que no està en crisi en el govern del president.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Per cert, que en Felipe González també tenia un "còmic" a qui se semblava, es des programa d'en Gurruchaga, recordau?
Valoració:2menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
D'en "Charlot" Aznar an en "Mr Bean" Zapatero, quin estat...
Valoració:1menosmas
Per pere, fa mes de 11 anys
Surt de la gabia mediatica d,una punyetere vegada.
Valoració:-16menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Magnific article !!
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris