algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Apedaçar

En una economia com la nostra la creació de llocs de treball correspon, principalment, a la iniciativa privada. Per això, les paraules d'Antich sobre la lluita contra l'atur sonen a reconeixement de les mancances i limitacions de l'administració autonòmica. El foment de l'ocupació des de plans E i resta d'inversions públiques, tot i ser important i imprescindible, és absolutament subsidiari del que hauria de fer el sector privat.

Demanar-se per què a Espanya el debat de futur se centra sobre l'acomiadament, mentre països d'Europa amb més benestar que el nostre tenen economies més resistents amb una normativa laboral més dinàmica, significa descobrir que no interessa a ningú fer un diagnòstic rigorós perquè s'hauria de centrar en la qualitat de l'ocupació, és a dir, en la baixa formació de la massa laboral i en la poca especialització de les empreses.

Com que aquest és un problema irresoluble a mig termini i acceptar-ho significa reconèixer el fracàs del nostre model productiu, seguirem parlant d'apedaçar el sistema amb inversió pública i d'ideologia emparada en les conquestes socials.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Kalodian, fa mes de 11 anys
Les administracions públiques haurien de ser les primeres en aplicar la disminució de les hores extra i el repartiment del treball existent mitjançant la reducció de jornada , de manera que puguin generar-se més llocs de feina.
D'altra banda allò que s'ha de fer és prohibir l'acomiadament lliure tal com es fa ara, perquè si hi ha el nivell de desocupats actuals és perquè acomiadar una persona surt molt barat.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris