algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La més empinada costa de gener

S'obre al davant el panorama d'un hivern carregat d'incerteses i enmig de molta economia submergida

Passat el miratge de les festes, comença avui la més empinada i difícils costa de gener per a moltes famílies de les Balears que tenen alguns o, en qualque cas, tots els membres a l'atur. Serà un hivern molt mal de passar per a amplis segments socials.

I el pitjor és que a curt termini no es veuen solucions. L'únic bàlsam, sempre criticable, davant aquesta obscura conjuntura és el semple molest -i il·legal- recurs de l'economia submergida. Aquests mètodes permeten que no poques persones puguin subsistir. Només així s'explica que amb mès de 90.000 aturats la situació no sigui explosiva. S'ha de pensar també que bona part dels qui no tenen feina provenen de la immigració.

Això provoca una doble marginalitat. Es tracta de persones que no poden trobar suports familiars i que també son orfes de les relacions que tenen els illencs de tota la vida. En conjunt, doncs, tenim al davant un gener i un febrer dels més negres que es recorden, en un arxipèlag ja superpoblat i que no veu clar el seu futur.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Kalodian, fa mes de 11 anys
A camperol: No crec que amb un subsidi de 420 euros es puguin fer meravelles , perquè destinant 10 euros al dia per menjar i beure ja s'en van 300. O no paguen habitatge, llum, fems, gas, contribucions, transport.. ? Diguem com ho fan a veure si tots n'aprenem...
M'agradaria veure a tots aquests que diuen que els desocupats viuen de meravella haver de passar amb 420 euros cada més. Permetre-ho tot als rics i arremetre contra els pobres es propi dels feixistes.
Valoració:2menosmas
Per camperol, fa mes de 11 anys
El meu cercle social, que és més ample que la cintura de na Montserrat Caballé, és ple de gent que és a l'atur i no cerca feina perquè cobra un subsidi. Els sents com es queixen però no es priven de fer un cafè cada dia al bar.
Valoració:2menosmas
Per Kalodian, fa mes de 11 anys
La situació no és explosiva perquè moltes de les persones desocupades tenen la sort de tenir una família que les empara. Són moltíssims més els que viuen de la solidaritat familiar que els que viuen de l'economia submergida, que segurament ha minvat perquè moltes persones ja no poden tenir, perquè no poden pagar, la dona que feia net sense cotitzar o la persona nouvinguda sense papers que es feia càrrec dels ancians.
Valoració:2menosmas
Per Batís Caffó, fa mes de 11 anys
Per la meva professió -que afortunadament no es la de mestre- tinc contacte amb molta gent jove de menys de vint anys i també de majors, mallorquins, que no tenen feina i que tampoc estudien, es dir, no fan res en tot el dia però això si, de gastar gasten. Després tinc relació amb nouvinguts, la majoria del Magrib, que no tenen feina des de fa més d'un any i molts tenen dona i fills. La despesa sanitària per capita a Balears és la més baixa de tot l'Estat i el fracàs escolar és el més alt i no vull parlar de la corrupció...Em voleu dir com es pot cuinar aquesta situació? Senyors del dB això no és una costa empinada, això es una davallada cap a la tragèdia.
Valoració:3menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
L´Editorial diu:...en un arxipèlag ja superpoblat. I jo dic, superpoblat??? Espereu doncs d´aquí un parell d´anys i veureu el que vol dir superpoblat.
Valoració:1menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Afegit a s'espectacle de sa corrupció, és un brou de cultiu per a's feixisme, que, recordem-ho, mai se n'ha anat
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris