algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

No vagi per dit

Orgull xueta
L'esperit dels jueus conversos mallorquins s'inflama d'un temps ençà. Ens comenten que cobren força les investigacions de persones xuetes sobre els seus orígens. També es duen a terme algunes celebracions del sàbat, tant aquí com a Barcelona, on resideix una nombrosa colònia de mallorquins. Capítol a part mereix l'escriptor Miquel Segura, que el 17 de desembre passat adoptà la fe jueva en una cerimònia celebrada a Nova York després d'un ritual de purificació. Ara el seu nom jueu és Mihael Bar Haim, és a dir, Miquel fill de Jaume.

Discussions sobre el monument
En ambients funcionarials de Cort, d'arquitectes i de professionals lligats a l'urbanisme de Palma, hi ha molta discussió al voltant del que s'ha de fer amb el monument al Crucero Baleares de la Feixina. Hi ha opinions per a tots els gusts i mai una decisió d'aquest tipus no havia obert tanta polèmica. La regidora Nanda Ramon i també bona part del PSM serien partidaris de la contextualització, però...

Entesa ha venut molt de Niño
Entesa per Mallorca ha tingut molt d'èxit enguany en la venda de participacions per al sorteig de Reis, que té lloc avui. En total, n'han distribuït 4.500 participacions en devers 25 pobles. Si avui els toca la Grossa, segur que, com a recompensa, obtindran molts de vots.

Continua el renou al Cofuc
Des de la partida d'ERC dels càrrecs executius del Pacte, continuen les tensions dins el Cofuc, que era gestionat per aquest partit. El PSOE insisteix a dissoldre el consorci que ha duit fins ara endavant el servei, mentre que el PSM ara voldria assumir-ne les competències. No se sap com acabarà el serial.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xaume, fa mes de 11 anys
I ara que està purificat, deixarà de dir tants de dois com deia.????
Valoració:0menosmas
Per Guillemet, fa mes de 11 anys
Fitxau-vos a on a anat a purificarse en Mirando: a Nova York, apropet d'en Matas, se veu que encara hi ha feeling.
Valoració:9menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Quan han tengut valentia es del PSM, que digueren que sí a sa incineradora només per posar un exemple?
Valoració:-2menosmas
Per Ateu, fa mes de 11 anys
Quan un és ateu pot convertir-se a qualsevol cosa per tal de satisfer les seves ambicions, i com ha passat pot arribar al pontificat o a ser ayatollah.
Valoració:6menosmas
Per esbuquem el feixisme, esbuquem es monument de sa f, fa mes de 11 anys
El feixisme no es contextualitza, S'ESBUCA!!! Un poc de valentia senyors del PSM!!!
Valoració:9menosmas
Per espectador, fa mes de 11 anys
Algú té el vídeo de la conversió i purificació den Miquel Segura? Ho pot penjar al youtube, si us plau?
Valoració:10menosmas
Per Jolià, fa mes de 11 anys
Enhorabona a en Mihail per haver adoptat la fe que més el convenç.

Ara només falta que aplegui una mica de la bondat que s'escau a un membre del poble dels servidors de D_eu, especialment quan es tracta dels que no pensen com ell i dels que no el troben el millor periodista sobre la terra. Això si que seria una conversió... o tal vegada un miracle!!
Valoració:14menosmas
Per jojo (a saxo in ducson, california), fa mes de 11 anys
1) No hi ha cap ritual capaç de puruficar en Mirando.
2) En Mirando és un bon escriptor, a anys llum de petums galmesianes com na Carme Riera. I escriu en català, el que l'honora.
3) En Mirando, políticament i personal, és un caradura, i un aprofitat com cap altre.
4) Que es preparin els jueus de Nova York, que en Mirando els plomarà..
Valoració:19menosmas
Per Aficionat a l'Onomàstica, fa mes de 11 anys
Com escriu Joan Capó, Haim no és Jaume. Els jueus catalans medievals solien traduir aquest nom hebreu per Vidal. Si al Sr. Segura li agradava el nom Haim (o Haïm) crec que ningú el pot criticar per haver-lo adoptat com a llinatge, però que ell mateix es pensi, o ens vulgui fer creure, que és Jaume, em sembla un greu desconeixement o una falta de respecte cap a la cultura hebrea. Amb tot, tant m'és. D'es seu pa farà sopes.
Valoració:9menosmas
Per Jordi, fa mes de 11 anys
En Miquel Segura critica sovint el fanatisme musulmà, i convertir-se ara a la fe jueva en ple segle XXI, què és? I què comporta, aquesta conversió? Ho deixarà tot (assessories polítiques incloses) i anirà a Israel a defensar els seus?
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris