algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Carta als Reis

És bastant comú -i per tant, poc original- saludar el nou any amb desitjos de millora individual i col·lectiva. Tal com va dir George Bush, "el passat ha quedat enrere", i sembla que només val mirar cap endavant, però com també va dir Lord Brooke, membre conservador de la Cambra dels Lords, "evidentment, el futur encara no ha arribat". Ens trobam, idò, en terra de ningú o, en el present continu de Cortázar. En qualsevol cas, sembla clar que algunes millores ens farien viure amb més felicitat aquest present continu que darrerament esdevé etern. Un passat que ha quedat enrere, un futur que no ha arribat, un present etern..., sort que encara ens queda la màgia dels Reis, dels Reis Reis, no la dels reis que defugen la democràcia i ens costen anualment més de nou milions d'euros.

Per molt grans que tornem i per molt que ens topem amb una realitat que no varia gaire i ens obliga, per protegir-nos, a viure sovint dins campanes/reserves individuals i col·lectives, hom continua pensant que un món millor és possible. La desesperació és tal que, una vegada més, confiam als Reis d'Orient la nostra fortuna -ja n'hi ha massa que només pensen en la seva, de fortuna, encara que s'hagi construït a base de dilapidar la de tots.

Dit això, anem per la carta dels Reis.

Per a Paco Donate, regidor responsable de la Mobilitat a l'Ajuntament de Palma, un sac ple d'enhorabones. Tal vegada els procediments podrien haver estat diferent, però Donate ha transformat la nostra ciutat i ha complit el somni d'aquells que volien que els vianants i els ciclistes tenguessin els mateixos drets que els cotxes.

Per a Rafel Duran, regidor del Partit Popular a Cort, un pot de paciència per aguantar l'abús que va suposar la seva detenció durant 72 hores als calabossos de la Policia Nacional.

Per a Catalina Cirer, regidora del PP a Cort, que a pesar de tot no perdi mai l'alegria perquè probablement sigui el més important que li queda dins el PP.

Per a Nanda Ramon, regidora de Cultura a l'Ajuntament de Palma, força per aguantar el seu cap de llista, Eberhard Grosske, i per dur endavant iniciatives com la declaració de fill il·lustre de Josep Maria Llompart, declaració que la dignifica i ens dignifica a tots.

Per a Cristina Cerdó, regidora de l'Ajuntament de Palma, presidenta d'Emaya i de l'IMFOF, capacitat per combatre amb els altres i amb els seus, i ànims per no perdre el somriure tot i les traves que troba aquí i allà.

Per a la batlessa Aina Calvo, seny i capacitat de diàleg que li facin vèncer la seva eventual caparrudesa en alguns temes. L'enhorabona també per la creació dels eixos cívics i la política de mobilitat, i l'empenta per fer que la cultura i la llengua siguin uns eixos estratègics de l'acció municipal.

Per al conseller de Presidència del Consell, Cosme Bonet, mà esquerra -mai millor dit- per conduir una institució carregada de competències i sense cap possibilitat d'establir imposts que en facin millorar la capacitat pressupostària.

Per a la consellera de Turisme del Consell, Bel Oliver, paciència per assumir unes competències que no sabem si arribaran i visió estratègica per no tudar els doblers en una promoció turística que després ningú no percep.

Per a la presidenta Armengol, sang freda, visió, paciència i capacitat per entendre, tal com deia Bismarck, que la política és l'art d'allò possible.

Per al conseller de Presidència del Govern, Albert Moragues, força per posar encara més de manifest les seves capacitats i per dur endavant projectes estratègics que necessitam.

Per al conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, un pedaç per torcar-se les baves amb el nou càrrec i alguns anys més de legislatura per posar en marxa tot el que voldria fer, sempre que arribin més doblers.

Per al conseller de Turisme -la tercera és la bona-, Miquel Ferrer, sort i coratge per gestionar Turisme amb el mateix èxit que dugué l'Ajuntament d'Alcúdia.

Per al conseller de Mobilitat, Gabriel Vicens, un trenet que arribi a Artà i un tramvia que demostri que una altra política de mobilitat és possible.

Per al president Antich, un poquet més de geni, força, mala llet, si cal, i determinació en les seves actuacions. Sempre que li toca ser president apareixen crisis alienes al mateix Govern..., que l'experiència passada li sigui útil.

La carta als Reis continua, però una contraportada dóna pel que dóna, així que només em resta desitjar que tots siguem més feliços, que la Justícia actuï amb seny i que apunti ben amunt, i que el 2010 sigui l'any de la sortida de la crisi.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mateu, fa mes de 11 anys
Muñoz, com a empresari hauries d'esser més prudent. A la clientel·la n'hi ha prou amb un petit obsequi per Nadal. Aquesta obstentació d'avui que no veus que no és bona ni per tu ni per la teva empresa. Només hauries de sortir als diaris quan és imprescindible. En aquest sentit no ets gens mallorquí. Un amic.
Valoració:10menosmas
Per Joan toni, fa mes de 11 anys
I per Pere Muñoz un compte corrent a suissa per a guardar tot el que cobra IRU de per totes les intitucions i fundacions.
Valoració:4menosmas
Per Linux, fa mes de 11 anys
Prou desconnexions de TV3. Polítics del Pacte i Tripartit sou uns miserables. Volem veure el FC Barcelona-Sevilla.
Valoració:10menosmas
Per un republicà, fa mes de 11 anys
Pels Reis, demanam la República!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris