nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

No vagi per dit

El carrer a Alemany i la Feixina
Ens comenten que Cort ja ha decidit canviar el nom d'alguns carrers que queden a Palma en record d'èpoques negres de la història recent. Un dels que desapareixeran serà el de l'oficial de la Wehrmacht José Alemany Vich, que va morir en acte de servei militar en la invasió alemanya de Rússia. També ens diuen que seran retirades les plaques del monòlit de la Feixina, però que el monument al creuer Baleares serà, molt possiblement, respectat.

Nanda Ramon, feliç
La regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon, no rep més que enhorabones pel nomenament de Josep Maria Llompart com a fill il·lustre de Palma. Per ella, es tractava d'una prioritat des del primer dia que es va fer càrrec de Cultura a l'Ajuntament. També és un èxit que hagi arribat a un acord entre les forces del Govern i de l'oposició per distingir Antoni Martorell i Miquel Ferrer Flórez. Òbviament, de la importància de cadascun d'ells no en podien dubtar ni dretes ni esquerres.

La influència de l'ORA
Ahir dematí, amb l'entrada en vigor de l'ORA, era visible la presència d'agents municipals per tota la zona de Foners fins a les Avingudes. De fet, hi havia molts menys cotxes aparcats del que era habitual i els mateixos veïns i propietaris de bars avisaven la gent que veien estacionar-hi que anàs amb compte perquè Cort no anava de bromes. Cada cop és més difícil anar al centre sense pagar i, a partir d'ara, amb un temps limitat.

La crisi, la crisi...
Aquestes festes s'han sentit veus en el sentit que les autoritats hauran de fer un esforç per pal·liar l'eclosió de la indigència, que a Palma s'ha fet més visible que mai.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ics, fa mes de 11 anys
Seria interessant que ens explicassin perquè no han retirat fins ara el carrer a Alemany Vich i sí d'altres...
Valoració:5menosmas
Per fullana, gil, mates, mascaró ... i tans bons mall, fa mes de 11 anys
Molt bé que llevin noms de botxins feixistes, però que no en dediquin a grans botxins Trastámaras. Fora el rei Alfonso. Tant costa rectificar un error i una ofensa cap a la Part Forana.
Seria com si a Xàtiva eedicassin una avinguda a Felip V en homenatge a haver destruït la ciutat.
Valoració:7menosmas
Per Kalodian, fa mes de 11 anys
Ni el rei Martí, ni el rei Joan, ni Pere el Gran tenen carrers a Ciutat. No comprenc per quina raó s'ha de posar el nom d'un carrer al repressor de l'alçament forà, l'imperialista Alfonso el magnánimo per part d'un govern on alguns diuen que són republicans (tot i que de fet són ben borbònics)
Valoració:13menosmas
Per Simó Tort, fa mes de 11 anys
Dedicar un carrer a un mal governant i botxí d'un poble no crec que sia una bona idea, per tant protestar per un carrer dedicat a un rei nefast com Alfons V el Magnànim és una postura tan cívica com qualsevol altra.

Que el llevin d'una vegada, i més ara que fa poc que l'han posat i són a temps a rectificar sense causar gaire maldecaps als veinats. I de passada deixar d'ofendre la memòria dels màrtirs de la revolta forana.
Valoració:6menosmas
Per fogater, fa mes de 11 anys
De veres que aquesta dèria pel rei Alfons no l'entenc. Supòs que deu ser una broma.
Valoració:-15menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
No hi ha cap rei que mereixi cap carrer ni cap monument. Per cert, en es Google mirau es noms des carrers des barri viler des Pratet
Valoració:11menosmas
Per alfons res de magnànim, fa mes de 11 anys
Si na Nanda i na Calvo mantenen el monolit del Baleares amb el consentiment inevitable de Grosske, a les pròximes eleccions vot el PP. Aquets roben però no prenen el pèl.
Valoració:2menosmas
Per valeri, fa mes de 11 anys
També podrien llevar el nom del "ducs de Palma de Mallorca" perquè a Palma no hi ha hagut mai cap ducat, i Palma de Mallorca, els mallorquins, no sabem on és. I m'apunt a la proposta d'Alfons el Magànim: era un rei que només anava a la seva. No va fer res per Mallorca, i aquí surt na Nandeta i plas, ja té un carrer.
Valoració:22menosmas
Per bernat desclot, fa mes de 11 anys
No només no lleva tots els noms de feixistes, sino també n'afegeix de botxins impresentables com aquest rei Alfons foraster. I té la barra de posar a la placa "rei de Mallorca". És ben clar també ho podria haver posat al carrer de Felip II i a la plaça de Joan Carles I, que tots dos en tenen també el títol en propietat.
Enlloc de tant de filòleg incompetent normalitzant qualque historiador que contextualitzàs els noms i les informacions no faria nosa.
Valoració:7menosmas
Per Andreu, fa mes de 11 anys
Idò Nanda Ramon no crec que hagi d'estar molt feliç amb els seus hipotétics plans de "contextualitzar" el monument feixista de Sa Feixina. Que tengui en compte que hi som molts els ciutadans que no perdonarem una mesura tan vergonyosa i poruga com aquesta. Quins polítics i quina esquerra. Tot lo dia parlant de democràcia i després no gossen tirar avall una mostra de simbologia feixista tan evident com aquesta.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris