algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Fallida elèctrica

He llegit que el Govern ha sancionat Gesa amb sis milions d'euros per l'avaria que es registrà el 13 de novembre del 2008, just coincidint amb el Dijous Bo a Inca. Aquest fet va ocasionar molts de problemes arreu de l'Illa, però en especial, i pel fet que va coincidir amb la festa gran d'Inca, va ser en aquest municipi on les conseqüències varen ser més greus, ja que molts d'establiments dedicats a la restauració varen perdre molta clientela.

Sis milions d'euros pot parèixer una sanció excessiva, però, si de veritat s'han trobat causes que justifiquen aquesta sanció, el Govern té l'obligació de seguir tot el procediment legal i defensar els interessos dels ciutadans. En aquest cas, fa l'efecte que així ho ha fet i d'alguna manera els ciutadans se'n veuran beneficiats, ja que aquests doblers revertiran a la caixa de la Comunitat Autònoma, que és la de tots els ciutadans.

El Govern ha aplicat la llei. Així i tot, diu que ha tingut en compte la bona voluntat de la companyia elèctrica en la reposició del subministrament elèctric i a l'hora d'aplicar la sanció ho ha fet amb la mínima que estableix la legalitat. La infracció de la companyia elèctrica va ser qualificada de molt greu i, per tant, la sanció hauria pogut ser de fins a 30 milions d'euros. S'ha de tenir en compte també que, quan es tracta d'una illa, les fallides elèctriques moltes vegades són difícils d'evitar i supòs que això també ho ha valorat el Govern.

Amb els temps que corren, on s'ha vist que passar per damunt la llei pot dur males conseqüències? L'actual Govern fa bé d'anar molt en compte quan ha d'exercir per defensar els drets de tots els ciutadans per damunt d'interessos particulars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris