muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Deu notícies que no sentirem el 2010

Obro l'any amb l'obligat to optimista, i com que no hi ha millor suport per a l'optimisme que un assenyat realisme, repasso aquestes notícies sabent que no cal esperar-les en els pròxims mesos (potser d'aquí a uns segles...), tot i que ens agradaria d'allò més.

1. La Presidència espanyola de la Unió Europea ens farà més europeus, és a dir: més liberals, més oberts, més tolerants, més cultes, més emprenedors i menys tafaners. Més participatius i alhora més crítics amb els afers públics, i més compromesos. I menys ganduls i menys ignorants.

2. Com a corol·lari de la no-notícia anterior, hi haurà algunes empreses que faran fallida sense que les despeses vagin a càrrec de l'erari públic.

Les constructores i les aerolínies, els cementiris i els centres comercials, i fins i tot els bancs, s'enfonsaran, si n'arriba el cas, sense que els haguem de pagar les alegries i, a sobre, el funeral.

3. S'unificaran i racionalitzaran els controls de seguretat als aeroports, per als passatgers, deixant així de dependre de la voluntat libèrrima dels agents de seguretat, que si estan de bones et permeten passar totes les botelles que vulguis i si no han dormit bé et criden que et treguis les sabates sense cap motiu.

4. Rodríguez Zapatero dirà alguna veritat, potser coincidint amb les primeres notícies optimistes sobre la sortida de la crisi (avalades per experts independents, no per gent que viu dels resultats electorals) o potser sobre l'Estatut. I quan la digui, no hi haurà gestos de sorpresa per part de l'oposició, que no emprarà la tàctica de dir que les veritats del Govern són mentides encara que afirmin la llei de la gravetat.

5. El Tribunal Constitucional i els seus responsables decidiran complir la llei, i renovar-se segons allò que s'hi indica. De manera alternativa, i més barata, emetrà els seus veredictes de constitucionalitat després d'haver consultat un senzill programa informàtic, que funcionarà segons els resultats de les últimes eleccions generals. A més, ningú no tornarà a dir aquesta bajanada que les sentències del TC "no són polítiques".

6. Quan algun jutge o tribunal vulgui confirmar si una persona és membre d'algun Parlament, consultarà en pocs moments la relació de parlamentaris, disponible en paper o a la xarxa, en lloc d'enviar-hi un correu postal i esperar-ne la resposta.

7. Algunes persones, poques, trauran conclusions extrafutbolístiques -fins i tot polítiques, empresarials o educatives, per exemple- de la manera de fer de Pep Guardiola, que inclou rareses gairebé extraterrestres com ara la feina constant i callada, la creença crítica en les pròpies conviccions, el no dir dois ni tòpics i el màxim respecte a l'adversari.

8. L'Administració, en tots els seus múltiples i ignots nivells, contestarà els documents que li siguin presentats dins dels terminis legals, i emprant un llenguatge entenedor (i amb una redacció decent).

9. Els alumnes aprendran anglès a l'escola, i l'anglès deixarà d'emprar-se com a eina per fer veure la poca importància que tenen altres llengües.

10. Sobre la corrupció, algú recordarà el que contava l'excanceller alemany Helmut Kohl de son pare. Era empleat de Correus i duia a la butxaca un bolígraf seu, que emprava quan li arribava a la feina una carta personal, per no gastar la tinta de l'altre, que anava a compte de l'Estat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Corc, fa mes de 11 anys
Això de què ens faran "més liberals, més oberts, més tolerants, més cultes, més emprenedors i menys tafaners" és un tòpis.Fes-te mirar el peu papanatisme europeista.
Valoració:1menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Si s'anglès continua sent sa llengua estàndard, per dir-ho d'alguna manera, de comunicació internacional, d'obligatori coneixement o estudi per a no anglòfons, suplantant es lloc que correspondria a s'esperanto o a un multilingüisme efectiu, és lògic que siga usat per a menysprear altres llengües
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris