cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

La política, en majúscules, és lleialtat

El document que havia de fer arribar el Consell al jutge sobre els funcionaris de la institució que podien fer valoracions del sòl havia de contenir una explicació final: que "aquests funcionaris no desenvolupen habitualment aquesta tasca". Però aquesta frase final desaparegué del text enviat al magistrat. La diferència era abismal. Amb aquest matís escrit en el document, era justificable que s'hagués contractat una persona per fer una valoració. Sense, Vicens i Nicolau quedaven als peus dels cavalls.

Diuen que Damià Nicolau s'assebentà del contingut del document pel seu misser quan ja el tenia el jutge en poder seu. Cap dels que varen aprovar i remetre el text no tingueren la deferència d'avisar-lo. Dins UM creuen que es tracta d'una ganivetada descomunal feta pels seus aliats socialistes del Consell. I pensen que no és l'única. Han detectat no poques filtracions cap a l'entorn de l'extrema dreta que tindrien la seva gènesi pels voltants de la institució insular. UM cedí el 2007 al PSOE la presidència del Consell i la Conselleria del Territori en una prova d'extrema confiança. Estaven convençuts de l'afecte i l'agraïment d'aquest partit cap a ells, després que li hagués cedit la presidència de les institucions més importants. Veien en el PSOE un company de ferro que faria de la lleialtat l'impuls per avançar junts.

Aquest és l'esperit del Pacte. No s'esperaven mai que dins el Consell es faria política de llogaret, carregada de sectarisme, tòpics, baix nivell i travetets de camp de futbol de Segona Regional. La política en majúscules, la que salvà les democràcies en el segle XX, es basa en una sola paraula: aliats. En els bons moments i en els dolents: aliats. Quan t'ataquen a tu, m'ataquen a mi: aliats. Si t'envesteix l'extrema dreta, m'envesteix a mi: aliats. Aquest és el fonament del canvi del 2007. S'ha de tenir grandesa per entendre-ho. Grandesa o patriotisme. No tots saben què significa això.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Crits, fa mes de 11 anys
Mafiosos: aliats!
Valoració:4menosmas
Per Biel, fa mes de 11 anys
Uuuuuuuii! Que vos picaaaaa? Ido gratau!!! A fer feina PSOE i BLOC, que diuen que ara faran una llei que considerara delicte cobrar sous publics sense fer res!!!
Valoració:6menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
El pacte de Govern amb el PSOE és una ruïna i qui ho va firmar d'UM és un incompetent. Estic amb tu que la política és lleialtat, però no es pot trencar un pacte quan la Justícia actua contra uns dels teus, actuant d'aquesta manera l'únic que fem és donar sensació de corruptes. El pacte, ja fa molt de temps, s'hauria d'haver romput davant la ineficàcia i ineptitud dels psociates . Les xuleries de n'Armengol fa temps que es donen. La judicialització de la vida política era continua cada vegada que se li feia una mica d'oposició al PSOE. Havia molts de motius, però no, al partit s'estimàvem més focalitzar l'enemic dins del propi partit. I ha passat el que sol passar ...
Valoració:5menosmas
Per Pep, fa mes de 11 anys
L'extrema dreta es UM o no es un partit poulista, intol·lerant, racista i escudat en el nacionalisme i que només l'importa la corrupció i el benestar dels seus. fa massa anys que els sofrim ara es l'hora de llevarlos del mig, feis-los fora del govern i començarem a creure que s'intenta acabar amb la corrupció mafiosa a les illes
Valoració:4menosmas
Per Pep Massot, fa mes de 11 anys
Riera no n'encertes ni una, UM ha forçat la situació perque veu que ara no pot seguir amb les seves mangarrufes, sectarisme, baix nivell...
El document, sembla ser que era asseptic i descriptiu del que havia passat, com no podia ser d'un altra forma.

Lo de les filtracions a extrema dreta és pura fantasia animada uemita, o un poc més de renou per distreure al personal en relació a les imputacions dels d'UM.
Valoració:5menosmas
Per Lida, fa mes de 11 anys
Què és això de que "UM cedí el 2007 al PSOE la presidència del Consell"? O que "li hagués cedit la presidència de les institucions més importants"? Riera, des de quan aquesta presidència era a perpetuitat d'UM? Que parlis de democràcia després d'aquestes frases és xocant, no ho entenc.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris