algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Justícia a un món injust (1988)

"Havia passat aquell estiu de vacances a l'illa de Wight. El meu fill petit, Amber, tenia pocs mesos. Vaig començar aleshores la historieta V de Vendetta i no la vaig acabar fins al final de l'hivern de 1988, després de passar cinc anys sense publicar res després de la desaparició de la revista Warrior, la seva llar inicial. Amber té ara set anys. No sé perquè ho he esmentat. Es una d'aquestes petites coses que et copegen de sobte, amb una força inesperada, i no pot fer altra cosa que asseure't". Qui així explica el naixement del còmic V de Vendetta és AlanMoore, que juntament amb el dibuixat David Lloyd aconseguia un gran èxit a partir del setembre de 1988 amb unes aventures més que curioses en el cor de Londres, un Londres post-apocalíptic.

"Per la meva banda, hi havia quelcom d'inexperiència política, la qual cosa resultava evident en els primers episodis. El 1981 el terme ‘hivern nuclear' no era especialment conegut i, encara que les meves suposicions sobre els transtorns climàtics s'acostaven prou a la situació real, el fet que la història suggereix que és possible sobreviure a una guerra nuclear per petita que sia. I que jo sàpiga, avui, això no és possible." Tanmateix ens mostra un món boirós, més boirós que el Londres clàssic i tradicional, amb més avingudes i gratacels que carrerons i cases victorianes. Però és un món injust. La corrupció domina tots els àmbits. L'ull del dictador domina totes les ànimes. Presons, camps de reassentament, tortures policíaques i una mena de pallasso, el multipresent home de les revenges, protector dels pobres i dels indefensos, que apareix per sorpresa i de qualsevol racó com si fos un fantasma.

Porta capa, capell d'ala ampla i a la cintura tota una col·lecció de punyals. Una societat on paguen justos per pecadors és, evidentment, nocturna i fosca. "A les primeres hores del matí, la policia ha fet un escorcoll a disset habitatges familiars del àrea de Birmingham, destapant, segons diu el govern, el que podria ser una important xarxa terrorista. Vint persones, vuit d'elles dones es troben detingudes a l'espera de judici. Mentrestant, la freda ombra del parlament cau sobre el pont de Westminster, i ella, tremola. Dins una altra època hi hagué aquí poder, un poder que decidia el destí de molta gent. Però ara ella, amb els eus actes, les seves decisions, no afecta ningú perquè són insignificants...". Explica una de les vinyetes. Es tracta d'un món que ha superat el cim de la més borda hipocresia social i les autoritats han posats pósters en els caps de cantó que diuen, per exemple: "Força mitjançant puresa i puresa mitjançant fe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris