muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Animals de companyia i malcriadeses

M'hauran de dispensar, però avui tornaré a insistir en la necessària civilitat, la responsabilitat que s'han d'encabir dins la mollera per arribar al punt de prendre la decisió d'adoptar un animal de companyia, i que majoritàriament no es fa. Em motiva l'escriguera el fet concret d'haver trepitjat fa una estona una merda de ca de considerable mida, distret com anava fullejant aquest diari, vatualolla! Ha succeït al carrer de l'Hospital just davant el número 10. El "regal" tenia la mida tamany del d'una vaca o no tant, però vaja; una mica més tubular i consistent, això sí. Ha anat bé, no he patinat, no he caigut, no hi ha hagut més conseqüències. Sols m'he posat com un pal de galliner la sabata esportiva corresponent al peu dret. Res, dues potejades per l'asfalt escampant encara més la deposició i la contaminació olfactiva, i arribat a ca nostra, pati i aigua amb la mànega de regar. I flastomia per esplaiar una mica la còrpora. Ecs!

Mentre ho feia no em podia llevar del cap la idea que som un predestinat. Pensava: de manera que me'n vaig anar de Cala Gamba, em vaig fer enfora del parc de Torre d'en Pau, una de les zones més emmerdades de ca de tot Mallorca i part de l'estranger, l'únic parc del món on els nins i nines ciutadans no hi poden jugar per mor de les conseqüències oloroses i oioses, i retorn a Sineu, el meu primer i gran amor com ja he deixat dit un caramull de vegades, i apa, els olorosos rodets de primavera em persegueixen. En parlàvem l'altre dia a la curta però ben agradable rotllana de tertúlia que s'arma tots els matins, després d'haver berenat, davant el bar Sabina, a la plaça de l'Església. Els darrers temps hi ha molt palmesà llonguet que ha comprat pis al poble, sobretot a la zona de l'absurd eixample que s'han permès inventar-se al tombant nord de la vila, rompent per a sempre més la secular fesomia, l'harmonia que ens havien obsequiat els padrins, i que ara s'ha com a returat en sec per mor de la crisi aquesta.

Allò primer que acudeixen els nouvinguts just arribar al poble és fer-se amb un ca o dos, de raça, amb papers, eh?, mira'ls, eh?; n'hi ha que tres mascotes i tot. I ja tenim la seu plena d'ous, a passejar els animalets totes les matinades i els horabaixes, quan el sol declina, normalment a lloure, sense morral ni corretja, els cans. I sense vergonya de contravenir la normativa, els propietaris. Ah, i succeeix una cosa ben curiosa, res de termes mitjans, o són minicanetxos, sobretot els anomenats yorkshire em sembla, o peguen totalment a l'altre costat i adopten aquelles bèsties enormes, grans danesos, pastors alemanys, cans de bestiar, etcètera, com més grossos millor. Res de cans mitjancers. Res de mitges tintes. I clar, els animalets fan les seves feines més a lloure que un llamp i més a pler que l'ase de Betlem, pixen als brancals dels portals onsevulla (manco als dels seus amos, clar), a les rodes dels cotxes (manco a les dels seus amos, continuem suposant), i anar fent, que qui dies passa, anys empeny. I les feines "majors" també les fan amb la mateixa llibertat i fatxendaria que les "menors".

I allò, els redols acostumats, que arriben a pudir de demés, una cosa de no dir, i el poal d'aigua amb un poc de lleixiu, i a gastar doblers amb repulsius caríssims que tanmateix no serveixen per a res, flor de sofre que fa groguejar les façanes... Amb una paraula, molt de coneixement a cobrar. Poc dibuix i dèficit de seny. És el que hi ha. Recomanació: en fer el vial de circumval·lació, la nostra ruta del colesterol, no perdre el trespol de vista, que s'hi podria posar mal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Passetjador, fa mes de 11 anys
Perdoni DonToni P, jo volia dir "bambols que passetjen cans i no arreplegan les cacas". Dispènsi voste si le ofes.
Valoració:-1menosmas
Per Toni P., fa mes de 11 anys
La proporcio de bambols, q. passetjen cans, i dels bambols q. no en passejen deu ser la mateixa, senyor Passetjador, o no?.-Bona part de noltros, aplegam tota la merda q. fan els nostros cans.-Al meu barri, calcul q. som un 80 per cent de bambols q. arreplegam les merdes.-Toni P.
Valoració:3menosmas
Per Passetjador, fa mes de 11 anys
I no proveu de protestar devant un bambol d'aquets que passetjen cans, encara com a minim vos miraran de mala manera o fins i tot vos insultaran, a mi ma passat.
Valoració:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Crec que això passa per tot a reu. Les portes d'entrada a Bellver dels carrers Polvorí i Bosc fan oi de les pudors i els excrements. No hi ha cap tipus de vigilància i els cans, alguns de rases perilloses, van sense morral ni corretges. El súmmum de l'estupidesa es recollir els excrements però tirar la bossa al bosc. Hi ha que dir que la deixadesa del bosc en tots els aspectes es alarmant. Alguns ciclistes han convertit els camins i l'antiga carretera en pistes de carreres. Brutor, pudor, perill de ser mossegat per un ca o atropellat per els “fitipaldis” de torn, aquest es el panorama, tot plegat, a un parc públic emblemàtic visitat diàriament per dotzenes de turistes i natius. Això es el pa nostre de cada dia a tots els parcs i carrers de l'Illa amb la complaença de les autoritats.
Valoració:5menosmas
Per Capsigrany, fa mes de 11 anys
Veig que darrerament, Biel, els teus articles son més sovint a les nostres mans, això m'agrada. Es un plaer llegir lo que escrius, sempre amb aquesta miqueta de ironia, però sempre diguent les veritats.
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris