algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El mandatari i les filles gòtiques

Pel que es veu, existeix una mena de pacte implícit entre el president del Govern espanyol, Zapatero, i la premsa pel que fa a la imatge de les seves filles. La llei del menor espanyola obliga a difuminar la cara dels menors que surten a les notícies; és habitual, des de fa uns anys, que cada cop que per accident -o de manera intencionada- surt un al·lot o al·lota a les imatges informatives se li desdibuixi la cara, excepte en el cas dels néts i nétes del rei. Els dos diaris espanyols que van publicar les fotos de les filles del president al Museu Metropolità de Nova York, juntament amb els seus pares i el matrimoni presidencial nord-americà, van respectar la legalitat i, en diferent mesura -depenent del grau de simpatia que els motiva Zapatero- van ennuvolar les cares de les dues menors, tot i que la imatge havia estat ja publicada a la pàgina web oficial del Departament d'Estat americà, el qual no tenia per què saber quins usos i costums es gasten a Espanya.

Així, va estar penjada a la web el temps suficient perquè fos copiada i difosa en multitud de pàgines, moltes de les quals ara usen les menors per fer crítica cínica i totalment malintencionada. Zapatero pot demanar que no es difongui la imatge sense difuminar, sí, però el que no pot exigir en cap cas, llei en mà, és que ningú es fixi en les menors, sobretot si les porta al lloc del món on més fotògrafs estan a la caça i les situa al costat de l'home més popular de la Terra: el president Obama. Com voldria amagar-les? Zapatero no pot anar contra la naturalesa de les coses: si vol vetllar per la intimitat de les seves filles, doncs que les deixi a casa seva, a Madrid, on per cert ja ha començat el curs escolar: potser és això el que volia amagar-nos, que no eren a classe? Les seves filles fan campana, se'n van d'excursió certament formativa de la mà dels seus pares a veure els principals mandataris mundials.

Em temo que el que Zapatero no deu voler difondre no és la imatge de les seves filles sinó la seva pròpia: la d'un pare que s'emporta la seva progènie de l'escola a la feina. Zapatero, a més, deu sospitar que té els dies comptats a la Moncloa, ¿potser no hauria calgut esperar en una ocasió millor, més endavant, la pròxima legislatura? Però ho deu veure negre: no ens enganyem. És cert, la imatge diu molt menys de les menors que dels pares: uns irresponsables tous, sabedors que els dies de glòria se'ls acaben, i tan laxos com a pares que no tenen la suficient autoritat per fer que les dues al·lotes no vagin disfressades: ¿tan difícil és fer veure a un fill que per molt que vulgui participar de l'estètica gòtica no pot anar a una recepció amb els líders del món i les seves famílies amb sotanes negres, botes de sivella fins als genolls, collarets de ca de bou i polseres satàniques? Potser les al·lotes no vulguin renunciar al seu estil -lleig però simpàtic-, però la feina dels pares llavors seria apartar-les dels flaixos, tant pel seu bé -a sa Pobla diríem que les al·lotes encara no tenen ‘eima'- com pel bé d'un senyor que, a més de pare, és president de Govern.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jordi de ses olives, fa mes de 11 anys
No estic d'acord amb les apreciacions de Comes. En primer lloc, trobo fenomenal que les nenes aquestes vagin "disfressades" (o millor dit, vestides com els surti dels nassos ) sempre que es respectin uns mínims (la higiene, l'exhibicionisme...jo què sé). Si anessin les dues perifollades amb un vestidet rosa Agata-Ruiz-de-la-Prada estaria més ben vist?? Les nenes són gòtiques, i amb el cap ben amunt (és un dir...).
Per altra banda, tampoc no crec que els pares hagin fet malament portant-les d'excursió als EEUU, i més si tenen ocasió de parlar per uns instants amb l'home "més popular de la Terra"; això els ensenyarà molt més del que podrien haver après aquella setmana a classe. Finalment, també crec que l'error del Zapatero va ser prohibir l'exhibició de les fotos: no volia sopa... doncs dues tasses!!!
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris