algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Pobresa en una terra de rics

La insistència de Madrid en l'espoli fiscal perjudica, i molt, les Illes Balears. La xifra de necessitats augmentà el 2008 i es fàcil pensar que també s'incrementarà enguany. És terra de rics, però també hi ha molts de necessitats, gent que no pot cobrir les seves necessitats bàsiques.

I és amb els més desvalguts amb qui aquesta societat nostra, aquest govern nostre ha de ser especialment sensible. La renda mínima, destinada a cobrir les necessitats bàsiques, suposà durant el 2008 una prestació mensual de 383,13 euros. En aquesta quantitat, en funció de la situació i del nombre de membres de la unitat familiar s'hi podien afegir doblers fins a un màxim de 753,81 euros.

Es tracta, evidentment, d'una gran ajuda, però és del tot insuficient. I arribats en aquest punt, és ben segur que són molts els ciutadans que no creuen gaire en la política dels subsidis, sinó que consideren més convenient invertir en mesures que facin possible que ningú no hagi de menester ajudes públiques per poder viure amb dignitat. La realitat, emperò, és caparruda i hi ha llars que no tenen doblers per menjar. El nostre govern no té cap altre remei que fer un esforç addicional per augmentar la quantia del salari social. És de justícia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris