nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Capgirar la ciutat. Malgastar en temps de crisi

En castellà es diu que quien calla otorga, i jo ho compartesc. De totes les preguntes que li vaig dirigir diumenge passat a la senyora batlessa Aina Calvo, no n'ha contestada cap. Tampoc no ha desmentit res del que deia a l'article. Quina conclusió n'hem de treure?

Aquest escrit d'avui, altra volta dedicat a la nostra primera autoritat municipal, volia ser molt breu. Es tracta tan sols de demanar a la senyora Calvo que llegeixi, per favor, l'enquesta publicada ahir i avui per Ultima Hora. Si ho fa així, segurament entendrà que li convé i que ens convé als ciutadans que s'acosti al poble de Palma i l'escolti, i deixi així de viure en un núvol on tan sols pot atendre el dia a dia. Aquest matí un bon amic, persona rellevant en el món de la nostra cultura, em deia: ha pensat la senyora Calvo en els més de cent establiments que per culpa del carril ciclista tancaran les portes just al carrer Blanquerna?

Els he comptat un poc per damunt i són, tirant pel cap baix, alguns centenars les persones que quedaran sense ingressos, tot per un carril ciclista a una ciutat com Palma on, per cada ciclista que hi circula, es poden comptar per centenars els automòbils.

La senyora Calvo no escolta a ningú, i com més va, més s'afirma en la seva opinió. És com una bicicleta de pinyó fix. Com a bona caparruda, no admet consells ni tan sols els suggeriments dels col·lectius més afectats per la circulació. Té les orelles ben tapades.

Un altre tema: als redactors d'aquest diari els agradaria saber en què consisteix una ambaixada comercial que organitza l'Ajuntament a la Xina. Més a prop no pot ser. I de moment, tot és molt misteriós.

*************

I acabem amb el Baluard. Vaig assistir dimarts passat a la reunió del consell executiu del Museu. Va ser una deferència dels seus membres i del secretari, i que agraesc molt. Es va parlar, com no!, dels quadres de la meva col·lecció, que tornaren als magatzems obscurs i tal volta humits. Vaig indicar a la directora, que per cert no arribà al càrrec mitjançant un conscurs de mèrits (i aquí sí que he de reconèixer la meva culpa, ja que la vaig votar), deia que li vaig indicar una vegada més que desitjava que les obres tornassin a les parets del museu, que la sala amb els Miró, formada per obres referides a la nostra illa quasi en la seva totalitat, es recompongués i pogués continuar admirant-se com abans. No em va voler escoltar. Va dir que col·locava les obres com ella desitjava. Hi vaig insistir i fins i tot li vaig oferir tornar al Museu les obres de Matta, de Víctor Brauer i les del mateix Miró, de manera que una sala pogués ser dedicada a Miró i als seus amics. No se'm va transmetre la més petita esperança. Ja de tornada al meu despatx, em vaig demanar com és possible que una persona passi per alt aquestes obres mestres per a comprar fotografies d'autors que no tenen cap relació amb Mallorca. Això, senyora presidenta i directora, és contrari als estatuts.

No em puc donar passada que s'hagi gastat més d'un milió i mig d'euros en plena crisi, havent-hi tanta d'obra en el museu per ser mostrada. A l'hora de gastar, sembla com si no tengués miraments, ja pagaran els ciutadans. I no crec que ara sigui el moment apropiat per gastar també en un despatx nou, però sobre aquest punt en parlarem la pròxima setmana.

*************

Senyora Calvo, vostè vol imposar un model de ciutat propi sense pensar quina part dels ciutadans l'accepten. L'enquesta d'Última Hora la pot ajudar a situar-se.

D'entre la gent preocupada per la deriva de la ciutat sota el seu mandat, hi ha no pocs membres que tenen distintes responsabilitats en el seu propi partit o en distints quefers de govern. Temen que vostè entregui la ciutat i la comunitat al PP, però no saben com fer-la entrar en raó.

PD. Un batle o batlessa de Palma no es pot permetre la grosseria de no contestar quatre escrits que li he enviat... Vostè té l'obligació d'atendre a tothom: pobres, rics, executius, pagesos. Si ho posa en dubte, consulti-ho a qualsevol batle del món civilitzat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Manel emprenyat, fa mes de 11 anys
Les opinions del senyor Serra són dle tot respectables com a ciutadà.

Això no justifica en absolut que doni l'ordre als seus diaris (especialment UH) de criticar immisericordement la batlessa, quan fins llavors no deien pràcticament res. El carril bici és només l'excusa; ara, qualsevol incident o comentari és vàlid per fer un titular grandiloquent.

Qun facin les paus (si les fan) què? donarà l'ordre de "alto el fuego"?

No és vergonyós utilitzar un diari i prostituir a tota la plantilla amb aquestes consignes de "acoso y derribo" perque s'ha enfadat molt, molt i molt amb Calvo perquè no li exposen els seus quadres?

Quina llastima de diari, per a mi passa des d'ara a ser un pamflet. Com el Inmundo.
Valoració:3menosmas
Per capsigrany, fa mes de 11 anys
Puput: i que et pensaves? Aixó és lo que hi ha.
Valoració:2menosmas
Per PUPUT, fa mes de 11 anys
El to del diari, el dóna l'editor. Pel carrer Blanquerna no hi passa cap carril bici. Quin gran periodista! O està desimformat o manipula o diu mentides. No hi cap carril bici a Blanquerna.
Valoració:13menosmas
Per cap clar, fa mes de 11 anys
Si en Pere Serra vol identificar algú que escriu en la web del Balears té mitjans al seu abast per trobar la direcció del l'IP. Fa rialles tot això que dius amo de ses Tanques de l'anonimat. Si et volen enxaimpar, t'enxampen. Aquets fòrums existeixen per divertir-se i expressar-se en una llibertat que saps vigilada i controlada. Si tens por t'has de callar, el que no pots fer són sermons ridículs.
Valoració:-9menosmas
Per l´amo de Ses Tanques, fa mes de 11 anys
Cap clar: et fa vergonya defensar en Pere Serra públicament?
No utilitzes l´anonimat?
Anem clars: a jo particularment en Pere Serra no en fa gens de por, t´asegur que he tengut posibilitats d´anar a Ses Tanques a dinar i que em regalès qualque "llibret" del seus i ho he rebutjat, si m´ho presentasin giraria l´esquena, el conec massa bé per poder respectar-lo. El que no vull és que pugui perjudicar a gent que estim, i que segur que d´identificar-me ho faria en la mesura del posible. Ja he dit que el conec abastament, no per tenir-li por, però si per conèixer les seves mangarrufes i capacitat de venjar-se dels que no li riuen les gràcies .

Valoració:2menosmas
Per cap clar, fa mes de 11 anys
Amo de Ses Tanques, el periodisme de Pere Serra te farà oi, però ningú no li discutirà que dona cara, diu el que vol i permet fins i tot als anònims com tu que l'insultin en el seu propi diari.
Valoració:-11menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys
La batlessa es cava ella tota soleta la tomba.
No necessita fossers.
Valoració:-4menosmas
Per Pep, fa mes de 11 anys
Jo que som lector d'aquest diari, heu acabat per perdre tota la credibilitat. Quin fàstic!!!
Valoració:21menosmas
Per Toni, fa mes de 11 anys
Penso que els Sr. Serra te tota la rao en el que diu. Es clar que ell es part interesada amb el tema d'El Baluard, però aixo no vol dir que no estiga en consonancia amb el que pensen els ciutadans. Na Calvo es una mala batlesa i na Cristina Ross no es una bona directora. Per quin motiu? Ido perque no escolten, aixo ningu ho pot negar i es, precisament, la queixa del Sr. Serra i la de milers de ciutadans a Palma. Mai he cregut en na Calvo i el temps m'ha donat la rao. Espero que a les proximes eleccions no vengui a fer la lloca per El Terreno a contar-mos rondalles, li negaré la meva salutacio si la trobava pel carrer i m'allegava la ma. Per cert, si venia a El Terreno que vagi en conte perque ja es un segon Son Gotleu la zona de Gomila i Aigo Dolça.
Valoració:0menosmas
Per bensatisfet, fa mes de 11 anys
Avui s'explica bé, Sr. Serra: vostè està molest perquè al Baluard no el deixen comandar. A mi em satisfà ben molt que qui ha estat elegit amb els vots dels palmesans no s'agenolli davant qualcú que mai no ha estat elegit ni ha superat cap concurs de mèrits.
Valoració:-18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris