muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

El bocata del conseller

Arran de la sentència del Tribunal Superior sobre el tema de Son Espases, i també arran que hem conegut que existeixen partides extraordinàries per a la culminació de l'hospital, el PP s'ha apressat a treure pit i dir que les coses s'havien fet bé. I que, endemés, s'estaven produint perilloses desviacions en l'estat del pressupost del nou hospital. L'anterior consellera de Salut fins i tot tingué la gran ocurrència de dir que, si s'apliquessin els criteris ben igual que als conservadors, segurament el conseller Thomàs seria als calabossos de la Policia, cruspint-se un entrepà de mortadel·la. No me l'imagín, en Vicenç, assegut a una banqueta, devorant amb fruïció unes llesques de pa amb un embotit modest. I no me l'hi imagín no perquè cregui que li caurien els anells o que no li agradi la mortadel·la, sinó per la senzilla raó que el conseller de Salut no ha fet res mal fet, ni ha contribuït a generar dèficits immensos en la sanitat pública, ni ha protagonitzat conductes boiroses, ni, en definitiva, ha fet res que pugui ser considerat com a delictiu. Només en aquest darrer cas es podria interpretar que ell i el seu equip compartissin mortadel·les amb panets més o manco eixuts.

El PP cerca i tresca per esbrinar si troba comportaments irregulars en membres actuals o del passat del Pacte. La seva situació processal és de tal magnitud que pràcticament ja no és notícia: gairebé cada dia desfilen pels jutjats membres insignes o d'altres no tant de les files conservadores, per tal de donar el net en tot allò que afectà la corrupció a la passada legislatura. I que gràcies al nou govern i a l'acció de la Fiscalia s'ha pogut destapar i posar en el seu estadi necessari, que és l'aclariment dels fets. Uns fets que, no ho podem oblidar, han significat un veritable assalt a les arques autonòmiques, amb situacions que, pel que sabem mitjançant els mitjans de comunicació, esquitxen l'anterior president de la comunitat i que, endemés, han significat un fet que massa sovint obliden els del PP: la gent agafada ha confessat, ha reconegut els delictes, ha "cantat", en definitiva, el que havien fet. I ha involucrat, de mica en mica, altres persones en tot l'entrellat de la corrupció. No s'han equivocat els que han denunciat el tema a Fiscalia. Els fets s'han comprovat i s'han confessat davant la judicatura.

A partir d'aquí, anar de víctima, com fa el PP, constitueix un exercici de gran cinisme. Pretendre que l'administració i la justícia mirin pels costats quan es tracta de temes de dimensió important, i que comporten presumptes delictes penals i civils, seria una actuació indigna i poc assenyada. Els del PP per moltíssim menys han exercit denúncies envers altres persones, amb acusacions gravíssimes que s'han revelat falses amb el decurs del temps. Ara, quan totes les proves i les declaracions són contundents i difícils, no es pot desviar cap argument posant ombres de dubte sobre la gestió del conseller de Salut. El Govern ha tirat endavant tot un seguit de millores, d'adequació del projecte a un major respecte ambiental, d'espais d'investigació i d'equipaments mèdics, que redundaran en benefici dels usuaris i de la sanitat pública. Voler confondre l'opinió pública amb acusacions i comentaris tèrbols és fer un pèssim exercici. Al conseller i al seu equip, jabugo, pagat cadascú de la seva butxaca; i als xoriços, mortadel·la.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 11 anys
Després de llegir aquest article, no sé com ens ho hem fet des de 1229 sense aquetes lluminàries que són els socialistes.
Valoració:0menosmas
Per me río de janeiro, fa mes de 11 anys
Mortadel·la simbòlica amb pa de fa tres dies la que tindria que menjar qui escriu aquest article, que s'autofacturà 3 milions d'euros quan fou la màxima responsable de la Conselleria de Salut i Consum. Només canvià la llei que li permetia fer aquesta "anormalitat" en abril de 2003, dos mesos abans de les eleccions, Per què no ho va fer dos mesos desprès d'assumir el càrrec l'any 1999?
Suma y sigue.
Ben segur que si els actuals responsables sanitaris no adjudicassin contractes a consultores a un ritme de tres per segon i posassin la seva gent a fer feina i no a salvar els comptes de l'empresa privada -quina solidaritat en temps de crisis amb els doblers públics-, la factura dels 60 milions seria molt més magra.
Suma y sigue.
C'est la vie.
Això és el que tenim. No hi ha on mirar sense que faci vomitera i, per suposat, no hi ha a qui votar.Tot plegat dóna fàstic si un és realista però, si ho miram bé, si les parets parlassin, inspirarien un vodevil per suposat de tercera (o quarta o cinquena...) categoria, al mateix nivell dels que opinen, parlen, i governen -ahir, avui i demà-.
Molt millor riure que plorar. Salut, felicitat i "a vivir que son dos días."
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris