algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

La barra de n'Ibarra

Un dia d'aquests, el president de l'autonomia extremenya, en Rodríguez Ibarra, va declarar que l'emprenya veure com hi ha estrangers que s'aprofiten de la sanitat espanyola de manera que cerquen anar de vacances a Espanya i, quan hi són, es fan operar del mal que pateixen. Segons n'Ibarra, això és un abús a la sanitat espanyola i, per aturar-lo, demana un servei sanitari només per als malalts espanyols i que no atengui amb les mateixes condicions els estrangers.

Imaginau-vos que, posem per cas, el president Antich un dia demani un tracte de preferència per als mallorquins a la sanitat de Mallorca. O que demani una tracte especial per als nins mallorquins a l'hora matricular-se a una escola mallorquina. Ja podeu fer comptes de la calabruixada d'acusacions que li cauran damunt: radical, feixista, xenòfob, racista, nazi. Li demanaran si s'ha cregut que els malalts i els estudiants que no siguin de Mallorca no són persones, i tot això. Ja no dic res si la proposta la fa mai un polític català del Principat. Així sí que n'hi haurà, de rebumbori i de crits al cel! Serà gros!

En canvi, com és que ningú no ha envestit n'Ibarra per haver fet la proposta que ha fet? No ens predica l'espanyolisme a nosaltres que fa tan lleig ser nacionalista? Com quedam? No ens diu que som uns barruts i uns pocavergonyes si cercam defensar Mallorca i els mallorquins per damunt tot? On és la solidaritat de n'Ibarra amb Europa? S'estima més la butxaca espanyola que la solidaritat europea? Molt bé! Però això no és nacionalisme, l'amo n'Ibarra? On és la diferència? És que vós trobau que els europeus que circulen per Espanya no són tan humans com els espanyols a l'hora de ser atesos per una malaltia? Per ventura no us en recordau, dels llamps i pestes que vós mateix tirau a un català que gosi demanar que s'aturi l'espoli fiscal de Catalunya per poder tenir una sanitat així com toca?

Aquest nacionalisme capclòs vostre, senyor Ibarra, tan ranci i estantís, ha caducat fa estona. Tothom té dret a la sanitat, tant si és espanyol com europeu, com ric, com pobre, com blanc, com negre. Una altra cosa és com s'han de repartir als estats els desequilibris en despeses sanitàries que provoca la lliure circulació de ciutadans. D'acord que la sanitat espanyola ha de mirar prim i ha d'anar alerta a tudar els doblers. Però no per assumptes de raça o de DNI. Ficau-vos dins el caparrot d'una vegada, senyor Ibarra, que tan bona cosa és defensar els interessos espanyols davant Europa i davant el món com defensar els interessos mallorquins davant el món, Europa o Espanya. O ara em direu que "no es lo mismo?".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
Alguna cosa de veritat hi ha en allò que diu n'Ibarra, sols que ell ho fa per populisme i, per tant, usant sa demagògia. No és igual que mos duguin malalts des tercer món a operar-se aquí perquè en es seus paîsos no hi ha mitjans per a fer-ho que no que vénguin de països més avençats com Gran Bretanya o Alemanya a operar-se perquè els surt més barat o de franc. Es tercer món ha de tenir prioritat
Valoració:0menosmas
Per PAKARO BOB O, fa mes de 11 anys
Si voleu coneixer en BOB, asidu, sempre amb direrent nom, participant amb les seves respetabilíssimes opinions de lector bilingüe (llegeis en català i escriu en espanyol) l'he descubert a YOUTUBE..

http://www.youtube.com/watch?v=47aVShg1KGg

Ei, de bon rotllo.

Valoració:1menosmas
Per BOB, fa mes de 11 anys
Algo de razon tiene el Ibarra, q siempre os sentis aludidos...
Valoració:1menosmas
Per Contribuent, fa mes de 11 anys
No hem de pagar a països més rics que noltros, com per exemple Alemanya. Sabeu quants n´hi ha que no paguen allà i vénen a operar-se aquí perquè els surt gratuït? Llavors han de apujar-nos els imposts! Aquesta gent tan políticament correcte no sap analitzar ni li interessa.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris