muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

Sempre hem de tenir moll a un cap

Resulta que en aquesta illa nostra, tan meravellosa segons la propaganda Popular quan manen ells, de tant en tant hi plou. I no només inunda metros, ostensiblement (però vaja, segur que degué ser culpa d'en Rubalcaba o qui sap si del famós complot judeomassònic, que es degueren confabular amb algun àngel del mal), sinó que també fa una mica de moll. Potser per això, la saviesa popular va infantar aquesta frase tan gràfica i expressiva.

Ja saben, i si no ho saben els ho cont, que fa mesos, a l'autopista dita d'Inca, s'hi va construir com una mena d'espina dorsal de formigó per tal d'evitar que s'envaïssin els carrils dels cotxes que circulaven en sentit contrari. Bé, la mesura, plena de bona fe, no sé si ja ha evitat algunes de les brutals col·lisions que s'hi produïren antany, però de ben segur que els evitarà. Tot és qüestió de paciència. Però, com que sempre hem de tenir moll a un cap, els il·lustres enginyers que dissenyaren la millora, hem de ser optimistes i considerar-ho així, se n'oblidaren que en aquesta illa de tant en tant plou i que l'aigua va allà on fa baix. I si abans el drenatge de l'autovia es feia per una espècie de séquia que hi havia a la part central, ara, aquest mòdul de formigó ha inhabilitat aquesta via, la qual cosa fa que, si plou molt, la circulació estàndard per una autopista es vegi bastant dificultada en alguns trams. Va ser observant aquesta constatació que se'm va ocórrer el títol de l'article.

El farciment ve tot sol. I a vegades és més que curiós i alhora contradictori. Per exemple, davant la notícia del no-proveïment de bosses de plàstic a certs hipermercats, ja han sortit dues castes d'experts que n'auguren inconvenients. Per una banda, el fet que moltes d'aquestes bosses de plàstic acabaven fent-se servir com a bosses d'escombraries, per tant ara aquestes s'hauran de comprar i gravarà les economies familiars. Bé, i la tudadissa que se'n feia? Per altra banda, han sortit els especialistes mèdics i han dit que si hom du molt de pes en les bosses ecològiques o en les senalletes resulta que a la llarga se'n poden derivar greus problemes a l'espinada. Molt bé, voleu dir que quan donaven bosses a balquena la gent no podia arribar a dur tant de pes amb una mà com el que cap dins una bossa ecològica o una senalleta? Sí, però aquests experts respondrien, ni que fossin oracles, però el duien compartit.

Ja que parlam de temes mèdics. Ara que ens havíem alarmat del tot amb la grip A i ens havíem recobert d'esperança amb la salvadora vacuna, també surten uns experts, reunits a Menorca, i ens enfloquen que la vacuna no és del tot segura; i per altra banda, ja comencen a sortir veus que diuen que la incidència d'aquesta grip serà menor del que es pensaven. No ens havíem de morir tots també de la grip aviària fa uns anys? No hi va haver molta gent que va eliminar l'aviram dels seus corrals per por de la pandèmia?

I ja que hem pegat una pessigadeta política. També us he de confessar que jo creuria en la teoria de la conspiració de què tant es queixa sempre el PP, que tots són muntatges de la premsa que li és hostil i, a vegades, segons ells, instigades pels màxims responsables polítics del ram (llegiu-hi Rubalcaba). Sí, hi creuria si no fos que ja se'ls va dinamitar en l'11-M, malgrat la seva premsa afí, i si no fos que em crec que el jutge suprem del cas Gürtel és amic d'en Camps. Com a veïnat d'en Matas era el que va arxivar una causa contra ell. I també si no fos que hi ha evidències que exhalen... Però tot plegat potser és que sempre hem de tenir moll a un cap.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris