algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Antich es desperta

Hem sabut per què el president despús-ahir estava tou i amb cara de vinagreta. Patia un mal de queixal efímer, pel que es veu, perquè ahir es mostrà desxondit i contestà amb irònica contundència a Francesc Fiol (PP), qui, curiosament, sortia a tots els diaris dient que el discurs inaugural d'Antic havia estat un totxo enumeratiu, quan ell va fer el mateix. El portaveu de l'oposició actuà amb soltesa, amb to segur, però d'una manera dispersa, sense acabar d'agafar un fil argumental sòlid i també sense propostes positives. Disparà retrets inconnexos, però sense baixar del titular, és a dir, com en una partida de bolos, a veure quants en cauen. Una successió d'acusacions multiformes que, més que informar puntualment d'actuacions incorrectes, palesava sensacions, intuïcions, sospites no gens puntualitzades.

Això sí, va dir setanta vegades que no entrava en tal o qual tema perquè sabia que no hi havia temps i que no podria acabar d'exposar-lo... I ho va aconseguir. No l'acabà (ni començà) d'exposar, es va sobrepassar devers 15 minuts del temps reglamentari en la seva intervenció inicial i al final la presidenta de la Cambra el va haver de fer callar com a l'"abuelo Cebolleta". No va poder impedir, però, que Fiol acabàs d'una manera notablement poètica, dient més o manco (és literàriament difícil i dolorós recordar-ho exactament) que tot va malament però que ja s'albiren les aus de la salvació, amb les seves gràcils ales, sobrevolant la costa dels infortunis; però... cara li va resultar tan romàntica poetització, perquè tot d'una, en pujar a la palestra, Antich va contestar que espera que aquestes aus que s'acosten no siguin gavines.

Plaaaaaf, primera. Després va arribar la segona bufetada, quan el president va recordar a Fiol que havia dit que el seu discurs de despús-ahir havia estat un recompte, que havia fet de comptable. "Ja hauria anat bé que a la legislatura passada hi hagués hagut qualque comptable!" (Plaaaaaf, segona). La conclusió del cap del Govern sobre l'actual situació, en una gran pinzellada, és que després de la mala gestió del PP a l'anterior legislatura (l'empatx), ara en pagam les conseqüències (el còlic). Com a detall emocional, no es pot deixar d'esmentar que entre ambdós pugilistes hi va haver un instant d'insòlit amussement, quan el president es referí a una gran diferència entre la diluïda Rosa i el present Francesc Fiol: "Vostè tranquil·litza més el debat i això és bo".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris