nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
12°

Bosé, ministre

La proposta de fer-se càrrec del Ministeri de Cultura que, la primavera passada, va fer Zapatero a Miguel Bosé posa de relleu tres coses. Una, la valoració que en fa, de la cultura, el president espanyol. Una altra, que Bosé és, ara mateix, la personalitat mes d'esquerres que té el PSOE. Per força, l'una i l'altra donen què pensar. És evident que si tenim una mica de màniga ampla arribarem a la conclusió que cultura és qualsevol acció de la persona. Tanmateix, hi ha cultures i cultures, atès que no podem donar la mateixa consideració a una croqueta de Laudrup que a una tela de Picasso. Si no ho tenim present a tothora, ja hem relliscat. Zapatero va voler fer un equip de govern tocat de postmodernisme, posant més l'accent en les formes que en el fons, i amb una pàtina de superficialitat clamorosa.

César Antonio Molina va botir de ministre de Cultura després de concedir la medalla de les Belles Arts a Rivera Ordóñez, un dels toreros més vulgars de l'escalafó, encara que no sé si una cosa és efecte de l'altra. I el nom de Bosé el va suggerir l'entorn de la Moncloa, atès que havia estat l'inductor de la "Plataforma de Apoyo a Zapatero" (PAZ) a les darreres eleccions. Era, aquesta, la millor manera d'agrair-li els bons serveis? No ho crec, Pare. Bosé s'adreça a un públic que no representa el segment més exigent de la cultura. Aquest estiu, dies després que el Papitour passés per la plaça de toros, dues adolescents en parlaven. Una d'elles havia assistit al concert i no podia ésser més expressiva amb els seus elogis. "En Bosé...? -deia- que te cagues! Na Bimba...? Que te cagues també!". Bimba Bosé és la neboda de Miquel Bosé, la model. Afortunadament, Antich no participa d'aquestes vel·leïtats madrilenyes i confia la Conselleria de Cultura a un home que va per feina.

Francament, no veig Tomeu Llinàs cantant Bambú o Sevilla ni a un karaoke. En fi...! La musa del felipisme va ésser Ramoncín, "El Rey del Pollo Frito". Si comparem Zapatero amb Felipe González, veurem que tot i persistir, en el PSOE, la tendència a la cultura de fast food, metàl·lica i ravalera, s'ha derivat cap a una contracultura edulcorada, gestual, amb regust a maniquí de Zara. La inquietud ideològica de les Pajín i de les Aído s'aquieta al ritme de Don Diablo o Morena mía. L'esquerra espanyola s'alimenta de Bosé, perquè més enllà de Bosé hi ha Cao Lara. És a dir, la fosca nit. Tanmateix he comentat que l'oferta de fer-se càrrec del Ministeri de Cultura que va fer Zapatero a Bosé explicava tres coses. I sols n'he dit dues. La tercera és purament anecdòtica. L'oferta va fer-se l'abril, i Bosé, Bimba Bosé i The Cabriolets actuaren en el Coliseu el juliol. Ara comprenc per què, durant el concert, Aina Calvo, Bàrbara Galmés i la crema del progressisme, les Rosario Nadal i les Macaya (descomptant Nofre Prohens), encenien més mistos que els fumadors de garrova. Volien ésser les primeres a fer llum al ministrable. N'estaven al corrent. Pilletes!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BOBESPONJA, fa mes de 11 anys
queriais Zapatero...pues tendreis Zapatero!
Valoració:-3menosmas
Per i no desesperis, fa mes de 11 anys
Idò espera... espera... Miquel...
Valoració:3menosmas
Per Miquel, fa mes de 11 anys
Miguel Bosé ha demostrat que és un músic "pop" intel·ligent i amb seny, la qual cosa no demostra res, perquè el terme mig d'aquest col·lectiu quant a aquestes dues virtuts no és molt alt (el conec bé perquè fa 40 anys que pertany a ell). Respect Bosé, però no m'acab de fiar d'ell. Tot això de Cuba amb en Juanes fa olor de multinacional musical desesperada a la recerca de vendes de discs. Això apart, per ser ministre crec que calen moltes virtuts que no tenen res a veure amb ser mediàtics. Esper que Zapatero no ens posi més ministres decoratius.
Valoració:3menosmas
Per Misteris, fa mes de 11 anys
Sembla que les incorporacions mediàtiques (com va fer Matas amb na Maria de la Pau Janer) no li funcionen a Zapatero. Va oferir el ministeri a Miquel Barceló i "nones". El va oferir a Almodóvar i més "nones". Després a Bosé... Acabarà amb Rosario Flores?
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris