lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Innocència esquinçada

Home, ja estem que jo no som cap jurista i potser ni ganes, però hi ha coses, decisions dels especialistes, els jutges, a l'hora d'aplicar (interpretar?) les lleis, que hem deixen confús, fora de lloc, una mica amb la troca mal embolicada. Tal vegada em manca gruix de cervell, i com que som un mal pensat de cal déu, la metxa pren i ja té va dir en Trompa.

Per què, anem a veure, si després de setanta anys d'haver fet desaparèixer un centenar de milers llarg d'homes i dones, assassinats a la bruta (es pot assassinar a la neta?) d'un tir al clatell en el millor dels casos, en la guerra incivil, i també després, fins passat l'any 1950, en venjances brutes, sòrdides, macabres, enterrats de qualsevol manera a fosses comunes onsevulla, avui en dia sabent ben a les clares que aquests són crims de lesa humanitat, per tant no poden prescriure mai per mai, que no hi ha llei d'amnistia que hi valgui, que se la poden posar dins el forat que els càpiga, segons la Convenció de Ginebra (negar l'enterrament digne de les víctimes és torturar els descendents, insistim José Saramago i jo)segons la Declaració dels Drets Humans, etcètera, a més de ser una amnistia signada amb els tancs de la Brunete amb el contacte posat per un si de cas, fusells a punt, o sia imposada pels que encara tenien molts dallons i els sabien i podien posar damunt taula, que surti un jutge valent com el senyor Baltasar Garzón que vulgui anar per la feina de trobar una mica d'ordre i donar consol als familiars, fills, néts dels massacrats, i que la Sala Penal del Tribunal Suprem admeti a tràmit una querella per prevaricació contra ell posada per una colla d'impresentables extremistes d'ultradreta com són els del sindicat de funcionaris públics "Manos Limpias", amb més ganes d'orejar-se que altra cosa, mirin, no ho puc entendre. O em falta informació, o com tantes vegades la meva capacitat cognitiva està en fallida total i absoluta. O hi ha lleis que necessiten una revisió de màxima urgència.

Una altra: si demà dematí prestet, ara que ja ha refrescat i hi ha manco mosques, l'Ajuntament de Sineu decidís en ple per majoria simple (que no es pot donar mai aquest cas concret, coneixent la percala que hi ha allà dins de gent seriosa i molt assenyada), sols és un xerrar, proposàs dur a terme una consulta popular, diguem-li referèndum o el que vulguis, a fi i efectes de saber què en pensen els votants sineuers d'iniciar uns ben democràtics tràmits per fer del terme municipal en un futur imprecís una república independent, posem per cas, (la "República Independent de Ca Nostra" de l'anunci televisiu), federada amb qui sigui o sense federar, integrada dins els pobles de la Unió Europea, tot en bon tarannà, pacíficament, sense nervis ni trull ni aldarulls, com aquell que a l'hora del cafetó diu la seva de com li agradarien les sopes escaldades del sopar, amb colflori o sense, voleu dir que les autoritats democràtiques de Madrid, el Parlament, els alts tribunals, els jutges més saberuts ens ho negarien perquè la llei, la Constitució, Maria Santíssima, diu el contrari? Ho trob injust. O sigui, que hem d'estar com madò Maria Coster, que fa molts anys, amb la seva lúcida saviesa pagesa solia enflocar: "Res sé, res vull dir, res vull saber, que un mac dins la boca hi està bé, de vegades". I això, avui en dia, som de l'opinió que no és pla, escoltin. O som persones o som merdes. O persones emmerdades fins més amunt del nas d'ensumar la veritat, que també és una possibilitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antoni Llull Martí, fa mes de 11 anys
Jo crec que més tost som persones emmerdades fins més amunt del nas, i sense un bon sabó per llevar-nos de damunt la merda.
Valoració:3menosmas
Per Maria, fa mes de 11 anys
Gracies Biel
Valoració:0menosmas
Per Toni catalinero, fa mes de 11 anys
Un articla molt edient i ple de sentit comu i sensibilitat. Gracies per donar.me el "bon dia" amb paraules tan asenyades. Ja en vaix fart de xerrumeca buida i dois. Vosté si que en te de saviesa, ben volgut Biel.
Valoració:9menosmas
Per Capsigrany, fa mes de 11 anys
UI,ui,ui...Biel, avui tindras molts critics al teu bòn article.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris