nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Pol&Matas

Joan Pol ha aixecat la veda en el Partit Popular, cosa que Madame Rosa ni s'havia plantejat. La veda de Matas: la de disparar contra Matas. Joan Pol és el darrer fitxatge estrella de Josemon Bauzà i cal suposar que el fet de contribuir al descrèdit de Matas és un símptoma de l'etapa de renovació que, des de Palau Reial, 10, han anunciat a so de bombo i platerets. Probablement, després de Pol, n'hi haurà molts d'altres que voldran afinar la punteria. Per a la dreta, Matas és un empestat. Ningú ja no recorda aquells àpats de companyonia a fora vila on, a la sobretaula, amb una copa de cava i un culet de brandi, tots plegats perdien la vergonya i cantaven el Cara al sol. I probablement, en aquelles taulades, n'hi havia més d'un dels que ara es disposen a renovar el partit tot fent costat a Josemon Bauzà. Perquè, fins ara, Josemon fa la renovació amb els de sempre. Miquel Ramis, Pere Rotger, Antoni Pastor... Qualsevol d'ells deu disposar d'un àlbum de fotografies amb Matas: abraçat a Matas: somrient a Matas.

Difícilment propiciaran la renovació que anuncien, cosa que, d'altra banda, la ciutadania tampoc no els exigeix. La ciutadania toca de peus a terra. En té prou de saber que si els conservadors tornen a gestionar l'Administració pública, se'n guardaran com de caure de donar càrrec a qui no hagi acreditat uns coneixements mínims de matemàtiques i de comptabilitat. No podem esperar grans canvis, del Partit Popular. Vulgues no vulgues, encara que Josemon pretengui engalipar-nos amb una renovació impossible, la dreta de sempre respon fatalment a la llei de Lavoisier. Ja saben: la matèria (en aquest cas la dreta) no es crea ni es destrueix, sinó que es transforma. I la de casa nostra ni això, és massissa com pedra de moldre. Tanmateix, la consciència conservadora té un component messiànic que en determina el caràcter. Religió i pàtria fan part d'un mateix bolic. "I al tercer dia va ressuscitar" té un paral·lelisme indubtable amb allò d'"España vuelve a amanecer". Tot allò que neix comença de zero, fretura de memòria. De manera que si tenim en compte el bunyol que ha deixat Matas, la decisió de Josemon Bauzà de fer creu i ratlla amb el passat és perfectament comprensible.

De veritat, és comprensible...? Mireu, podria ésser-ho. La certesa que no serà així, neix en veure com Josemon no sols s'envolta de persones que participaren de manera entusiàstica de la política de Matas, sinó que algun d'ells, una vegada presa l'embranzida, no saberen aturar-se i fregaren l'esperpent. Joan Pol n'és un exemple: no oblidem que en el darrer congrés va donar suport incondicional al programa de Carlitos Delgado. Aleshores, de quina renovació parla Pol? O Miquel Ramis o Pere Rotger...? O el mateix Josemon Bauzà, amb una biografia lligada al ciment de Marratxí i a la manifestació d'espanyolisme ranci convocada pels metges ultres en contra del català? Tant ell com els que li donen suport han de tenir esment a mostrar el llautó massa aviat. Vull dir que si no volen malgastar el crèdit que tenen han de procurar no aportar a la ciutadania motius per a creure que Matas, essent nefast per a aquesta terra, no ho era tant com els que l'envoltaven.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Terabite de memòria, fa mes de 11 anys
MANDINGA, de moment, aquí, i fins ara, els unis que han donat passeig als qui no pensaven com voltres són els teus, si voltros els descendents dels passejadors disfreçats de PP. Sí aquells que ara no voleu que es faci memòria històrica, no fos cosa.... Sí, voltros que seguiu fent lo que vos surt de la "minga", benvolgut Mingo, vull dir Mango, Tango, Dingo, no! Madango quin fandango!
Valoració:2menosmas
Per Mindango, fa mes de 11 anys
I tu, Orestes, deus ser d'aquests rojos rencorosos que ens donaríeu el passeig a tots els que no pensam com voltros.
Valoració:0menosmas
Per Orestes, fa mes de 11 anys
El qui hauria de tenir vergonya, es el que s'anomena Mandingo. Segurament dou esser un dels que feren la "transició" o millor dit la "metamorfosi" (penjaren el vespre la camia blava i l'endemà ja eren demòcrates de tota la vida.)
Valoració:8menosmas
Per gerret, fa mes de 11 anys
que té més un que s´altre posin el que posin tenen assegurat 26 diputats que son uns bons resultats no hi ha fracas electoral treuran els mateixos que el sr. de washinton i san felio . el motiu ès qui duu el mando del partit, el petit comité que fà i desfà sense donar comptes
Valoració:2menosmas
Per Mandingo Revuelto, fa mes de 11 anys
Vergonya hauries de tenir, Llorenç. El PP no és un partit feixista, en canvi tu i alguns dels que t'envolten heu derivat perillosament cap a un feixisme d'esquerres. Ai, si ton pare aixecava el capet!
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris