muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

De futbol i curses

Deuen quedar poques esperances si resulta que la resplendor més potent enmig de la crisi generalitzada -l'econòmica ve adobada per una mollor anímica que l'alimenta i se'n nodreix- ve dels estadis de futbol. I aquest seria un tros de païset relativament normal si enravenàs amb el Mallorca, però no és el cas, tot i el fulgurant inici de temporada. Per ventura la manca de tracció -d'atracció, si voleu- rau en el fet que darrere de l'equip no hi ha cap projecte més enllà dels números. I si qualcú ho ha venut així en algun moment de la història -en qualque moment de la histèria venedora, volia dir el meu negre-, el resultat ha quedat en evidència com quedaria un tafur en mostrar un pòquer d'asos configurat amb tres asos de piques i un comodí. El de la capital catalana, en canvi, resulta que té un president que es posiciona a favor de la independència, da-li cassalla.

Queden així pocs dubtes del projecte de país que donat el cas enarboraria el millor equip del món, encara que el president espanyol se'n declari fervent seguidor -parlant de Rodríguez Zapatero, són il·lustratives i molt alliçonadores les dues planes i mitja que ha dedicat aquest diumenge un diari barceloní escrit en castellà al dibuix dels enemics del president espanyol i les seves estratègies, "objetivo: Zapatero"- i que hagi tengut entre les seves icones recents aquell camerunès que diu que es retirarà a Mallorca i que ara juga en un equip italià. 
L'endemà de l'enèsima exhibició de Messi, 12 mil persones sortien al carrer també a Barcelona en la cursa de la Mercè, una espècie de manifestació civicoesportiva i -aquesta sí- completament apolítica.

Resulta que les grans ciutats dels grans països motiven les masses -mercat pur, al cap i a la fi, no ens hem d'enganar- amb festes d'aquest tipus. Tornant a aquest tros de païset, ens revé que d'aquí a quatre dies Palma serà l'escenari -el tòpic no és gratuït, com quasi res en aquesta vida- d'una cosa similar, amb marató, mitja marató i una cursa de deu quilòmetres, entre d'altres. Ho munta un gran turoperador alemany, amb suport institucional balear. Perquè te'n facis una idea, la inscripció en els deu quilòmetres és més de tres vegades més cara que la carrera barcelonina, que destina íntegrament els fons recaptats a una oenagé...

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris