algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El meu únic mèrit mèrit

La passada Diada de Mallorca, el Consell em lliurà una Medalla d'Or. No me la meresc pel que he fet. La tasca d'arrancar Marginàlia l'han feta, al llarg de trenta-cinc anys, centenars de persones que es mereixen un gran reconeixement. Jo només hi he posat la cara.

No me la meresc per allò que he escrit, més de trenta llibres i un fotimer d'articles i col·laboracions. Qualsevol batxiller amb la meva genètica i els meus mestres ho hauria fet millor.

No me la meresc per allò que he perorat en sermons i mítings. Qualsevol llenguerut amb la meva llibertat, parlant des del cor, hauria convençut molt més, encara.

Crec que em meresc la Medalla d'Or per la caparruda valentia de voler ser i mostrar-me tal com som. Costa va proclamar "Siau qui sou". Tanmateix, el poeta major, com tants d'altres fills il·lustres, no va complir el lema, ja que no va ser qui era, sinó qui tocava ser.

Fa anys m'haurien cremat al fogueró de Gomila o m'haurien afusellat al mur del cementiri, com al capellà Poquet. L'església em crema amb el seu silenci. Davant la presència, al teatre Principal, de l'abat i del prior de Montserrat que acompanyaven el seu monjo, els meus cinquanta anys de sacerdoci se sentiren orfes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M. Àngel, fa mes de 11 anys
Jaume: et mereixes aquesta i moltes altres medalles. Com també et mereixes tenir un editor que publiqui amb tota normalitat els teus magnífics llibres sense haver de dependre dels certamens literaris.
Enhorabona!!
Valoració:1menosmas
Per antic feligrès, fa mes de 11 anys
Tu et mereixes això i més, malgrat el teu pecat tardà, que no és altra que haver-te envoltat d'aquest personatge rancuniós i mediocre que es diu Jaume Mateu. Diuen que és la teva ma -esquerra, per suposat- però no et "diu" gens ni mica
Valoració:-5menosmas
Per sebastia bennassar, fa mes de 11 anys
Possiblement la teva és una de les medalles més merescudes que mai s'han donat des d'aquesta institució.
Valoració:3menosmas
Per Gazetista, fa mes de 11 anys
Dues coses:
1. Realment te sentires "orfe"? No creus que, d'haver estat aoompanyat per Murgui i la comparsa, t'hauries sentit angoixat? No creus que és millor sol que mal acompanyat? Com així mantens aquesta consideració i dependència amb una societat jeràrquica que, en contra del testimoni del seu fundador, Jesús de Nazaret, està al costat dels Pilats i grans sacerdots de torn contra els humils? No és una reflexió contradictòria?
2. Qui són els vertaders creadors de MARGINÀLIA? Sou la colla de gent que s'ha abocat a ajudar els abandonats? Jo crec que sí, però també que hi ha uns "autors" més directes: els cacics, els empresaris, els constructors (destructors de llocs de feina), els polítics, l'esglèsia... Aleshores potser el premi l'haura de recollir Murgui, en nom de tots els que han fet possible que hi hagi exclosos retuts dins d'un paradís de silencis feliços.
Ja saps que som amb tu, Jaume. Et sobra humanitat, però també et sobra la sotana.
Valoració:9menosmas
Per Toni Parreta, fa mes de 11 anys
Jaume: possiblement te sentis orfe, pero ben segur que ets un gran pare i un gran germà i els teus centenars de fills i germans consideren, consideram, que si, et mereixes aquesta Medalla d'Or, aquesta i moltes més.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris