nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Els nervis de ZP

El problema de l'Estat espanyol és una economia massa dependent. Està mancat d'un model propi per superar la crisi

El president del Govern està nerviós per la profunditat de la crisi econòmica, la necessitat que té d'haver d'apujar els imposts i per la constatació que l'Estat espanyol serà dels darrers d'Europa de poder sortir de la depressió.

L'abundància i l'optimisme desfermat que es van mantenir fins fa menys de tres anys s'han convertit ara en un pessimisme que neguiteja el Partit Socialista. L'Estat espanyol -i les Balears no n'eren una excepció- depenia massa de la indústria del totxo i del consum de territori, receptes econòmiques que ja no semblen adients per al segle XXI i que han rebut un cop duríssim amb la crisi financera i el crac dels crèdits hipotecaris.

Però allò que s'espera ara de Zapatero encara no s'ha acabat de produir: l'exposició d'una visió clara i neta de futur que aposti per una economia productiva més sòlida, més diversificada i menys especulativa. La incertesa actual és determinada perquè els camins de futur no són clars. No n'hi ha prou d'esperar la recuperació del conjunt del continent. Cal que Zapatero trobi un model propi i a la vegada integrat en el conjunt de la Unió. Espanya té una economia massa dependent, i ho paga molt car.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
A Eivissa només hi ha totxo i turisme i és caríssima, ja ho sabeu
Valoració:0menosmas
Per Crits, fa mes de 11 anys
Quines paraules, i conceptes, tan tòpics! I no ho sé, però... és que el trob tan "simple" an aquest editorial. Aquesta és sa sabiduria que demostra dBalears an es seus editorials?

Tot per a acabar dient: "Cal que Zapatero trobi un model propi i a la vegada integrat en el conjunt de la Unió". Idò sí que n'hi donau de feina an en Zapatero! Voleu dir que un home totsòl ho podrà fer, an això?

És tan fàcil dir allò de "si plou sa culpa és des govern, i si no plou també"! Ho tenim pelut, si anam així!
Valoració:1menosmas
Per lector, fa mes de 11 anys
Si a les Illes Balears s'han d'esperar fórmules màgiques que hi millorin l'entremat econòmic gràcies a un sistema politicoeconòmic i a la voluntat d'un govern central de l'Estat espanyol, sembla que se'n pot considerar, com a mínim, un acudit. La història més recent ens ha obligat a veure com els governs centrals han millorat la qualitat de vida de les comunitats que menys esforços i sacrificis realitzen en aquest sentit, aprofitant-se dels beneficis que obtenen a canvi de la destrossa medioambiental que provoquen les activitats econòmiques a les comunitats com la nostra.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris