bruma
  • Màx: 16°
  • Mín:

Preguntes a la batlessa de Palma

Crec que va ésser Joseph Pulitzer, el famós empresari periodístic nord-americà, qui va dir que és més important per a la cultura fundar un diari que no obrir una universitat. Poc temps després, William Faulkner escrivia: "La premsa escrita independent és l'arma més poderosa per lluitar contra la corrupció dels polítics".

Idò bé: la senyora batlessa de Palma, intel·lectual molt lletruda, no deu conèixer o valorar aquests pensaments, ja que, en cas contrari, no permetria que els quioscs de premsa anassin tancant les portes. Avui per avui, Palma deu ésser una de les ciutats amb menys quioscs de premsa del món civilitzat. Per què la nostra batlessa mira impassible com van tancant els quioscs? Tal vegada, la satisfà aquesta trista tendència? Tot pot ésser. També desapareixen, com vaig escriure fa unes setmanes, les antigues capelletes religioses que embellien molts carrers de la nostra ciutat. No és sols una qüestió religiosa, sinó més bé d'estètica i de tradició i cultura.

Una altra qüestió: per què la senyora Calvo parteix cap a Menorca el dia de la festa de la nostra patrona, la Mare de Déu de la Salut? Crec que és una grosseria a la Santa Patrona i a tots els palmesans. Es pot ésser agnòstic o ateu, però crec que s'han de respectar els sentiments de les persones.

De la religió pegaré un bot a l'esport. Per què es permet l'abandó total de l'antic camp de futbol Lluís Sitjar? Aquest abandó sols significa un menyspreu total a la història del nostre futbol i del nostre estimat Mallorca.

Oblidem, per ara, l'estat en què es troba Palma, en aquests moments, ple d'obres, unes obres que, per una part important de la població, són incomprensibles. Es veu que la caparrudesa de Zapatero, que dimecres passat denunciava El País en un editorial duríssim, és contagiosa.

Parlem d'un tema economicoartístic: en l'actual crisi econòmica, és lògic que el Museu Es Baluard, del qual és presidenta la senyora Calvo, es gasti un milió i mig! en l'adquisició d'obres, la majoria d'artistes desconeguts i sense cap vinculació rellevant amb les Illes, pràctica contrària als estatuts del Baluard?

Senyora batlessa, vivim una profunda crisi econòmica i per això crec que no és el moment de gastar-se més d'un milió i mig d'euros amb coses innecessàries. I més quan surten del museu obres de Picasso, Miró, Cézanne i d'altres de semblant categoria, sense que hi hagi hagut, per part seva, el més mínim interès que quedin al museu. Tal vegada, la sortida de més de cent obres artístiques de grans mestres justifica la compra d'altres de molta menys categoria?

Per què, senyora presidenta del Baluard? Quins motius lògics pot tenir per explicar aquesta inexplicable situació, que, a més, es produeix amb el vot contrari d'un dels patrons? Amb els cinc anys llargs en què el Baluard era presidit per altres persones, mai, mai, mai no es va dur a terme cap decisió que no fos amb l'acord dels quatre patrons.

Senyora Calvo, crec que ha arribat el moment de no gastar els diners tan alegrament i, sobretot, de no menysprear de manera tan absoluta la feina feta pels seus antecessors.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys
Després d'anar amunt i avall tot el dia pedalejant: de Son Dureta a Ikea, d'Ikea al Carrefour, del Carrefour a Son Hugo, de Son Hugo a l'ambulatori de l'altra punta... he arribat a ca nostra i m'he posat a estudiar "les recomanacions per als ciclistes" i "les raons per utilitzar la bici" que publica l'ajuntament a doble pàgina i doble llengua al diari. Demà podré recitar la lliçó mentre pedaleig alegrement pels carril de "Palma en bici" que s'ha menjat bona part d'alguns carrers de "Palma en bici".
Valoració:0menosmas
Per l´amo de Ses Tanques, fa mes de 11 anys
m´heu censurat!! Només he dit que un article em feia vomitera. Aixó és una opinió forta, però no insultant. Vaja quin diari de pena!!
Valoració:-5menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys
Viurem en una ciutat tan obligats a agafar la bici que quedarem tan esgotats d'anar tot el dia amunt i avall pelalejant que no ens quedaran ganes de comprar cap diari ni revista (i encara menys de llegir-ne) i, per això, no ens farà falta tenir cap quiosc a mà per comprar res de paper que no sigui un torcaboques per eixugar-nos la suor de persones sostenibles que van en dues rodes sí o sí perquè la nostra batlessa mediadora així ens fa anar per ser bons ciutadans (i bones ciutadanes, que la paritat és essencial, tant sí com no).
Ara de qualque manera convendrà que ens quedi un bri de força per llegir els mitjans psociates de rigor. Ah, bé: ens posarem la ràdio mentre correm amunt i avall amb la bici de rigor ben sintonitzada, ergo, a la SER.
Valoració:-3menosmas
Per jac, fa mes de 11 anys
Què punyetes està passant amb els quioscs de Palma? (Per cert, aquest diari ha informat ben poc d´aquest tema, per no dir gens). A part de donar un servei (ara si vols anar al Bosch a fer un cafè te n´has d´anar fins a la papereria de davant Correus per comprar el diari, quan n´hi ha dos o tres llocs de venda molt més propers, ara misteriosament tancats), donen vida als nostres carrers, que no en van precisament sobrats.
Valoració:3menosmas
Per Pere A., fa mes de 11 anys
Com es nota qui li ha deixat de rendir pleitesia. Feble feble
Valoració:17menosmas
Per Florian, fa mes de 11 anys
Sobre el paper de la premsa lliure en tenim avui dues mostres. Una del que no ha de ser (aquest article seu, Sr.Serra). Un del que pot ser (el que publica avui el DM sobre el tema del carril bici). Digui, Sr. Serra, qui és aquest patró tan enfadat del Baluard? és d'aquí que neixen aquests articles de tan poc nivell?
Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris