cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Una fira molt política

Entr per la porta d'Hàbitat i tot d'una m'envaeix la sensació emocional de trobar-me a un leroy amb més moqueta o a un ikea amb menys mobles. Avanç per un passadís que serpenteja entre venedors, promotors immobiliaris i paradetes d'institucions que informen sobre ajudes oficials immobiliàries, d'aquelles que resulten virtuals fins que no es demostra el contrari.

Però no hi ha un recorregut de propostes, d'idees i productes, d'elements que en conjunt suposin una concepció pedagògica, hàbil, efectiva, de com es pot concebre avui dia l'espai immobiliari. "Bienvenidos a la nueva era de la construcción", diu sarcàsticament el rètol d'una empressa, com si la construcció tengués eres, en lloc de simples generacions de constructors i ja n'hi ha prou. Posar totxos i cobrar. Per què cercar més filosofies? Un altre expositor ofereix vàters mòbils, com si esperàs la visita i facturació d'Aina Calvo, qui segurament pensa que el ciutadà ha de fer pixo i altres herbes més aromàtiques a darrere d'una mata esmotxada, si es troba un parc. O a un portal, si és un porc, perquè a tot Palma els WC públics es poden comptar amb els dits de Freddie Krueger. I, què hi fa aquí una paradeta d'uniformes de xatxo i xatxa? El regenta un senyor estranger, és clar. A un mallorquí mai no li passaria pel cap incrustar vestuari del servei entre els utillatges de la llar.

Els mallorquins no els posam uniforme als servidors, sinó que els desvestim perquè semblin de la família. Quant a la fira annexa, la de la Mobilitat Sostenible, què vols que et digui? Ens mostren cotxes, bicicletes, motos elèctriques que no seran popularment adquiribles fins d'aquí a cent anys, quan els organitzadors haurien de proposar solucions sostenibles per als vehicles privats i públics que la gent d'ara utilitza. Per què serveix una fira de futuribles llunyans, sense aplicació a dia d'avui? Una fira molt política, sí, molt política.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris