muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

El ministeri de les meretrius

En una entrevista que vaig aplegar a la televisió passada la mitjanit -i que pertanyia a l'arxiu dels suposats millors moments de les tan toves i inofensives entrevistes fetes per Andreu Buenafuente-, el ministre de Foment José Blanco va explicar una anècdota desconcertant. Contava aquest senyor que el primer dia d'acudir al ministeri, i només de baixar del cotxe oficial, un ordenança se li va apropar per agafar-li el maletí, tot perquè ell pogués pujar ben falaguer al seu nou despatx governamental. Blanco -que davant de l'audiència volia donar la impressió de ser un ‘home senzill'- va declinar l'oferiment, al·legant que no calia que ningú li portés res, tan sols era un maletí de mà, ell no necessitava tantes atencions ni seguicis. A la qual cosa, però, l'ordenança s'hi va rebel·lar; va dir que allò era la seva feina i que, si no la hi deixaven fer, la perdria.

El ministre explicava que li va donar la maleta una mica impressionat: el que menys desitjava era engreixar encara més les llistes de l'atur. És a dir, que a Madrid hi ha un senyor la feina del qual és portar la maleta al ministre. En un país amb tants funcionaris -gairebé un 20 per cent de la població activa- tanmateix no em sorprendria gens que això fos cert; des de les novel·les de Galdós i les proses de Lara que s'expliquen casos semblants; no ens hauria d'impressionar gens que a Madrid tinguessin un funcionari tan sols encarregat d'esmolar els llapis, portar cafès o canviar les bombetes. Encara recordo l'estampa de Federico Trillo quan era ministre i es passejava entre la ferralla del Yak-42 a Turquia, observant la tragèdia sota la pluja, mentre un ordenança ministerial li aguantava el paraigua, ell amb les mans desocupades i amb gest pensarós, tramant les mentides que explicaria després als familiars dels soldats morts en aquell avió de pacotilla.

Aguantar un paraigua, portar una maleta: feines per a les quals cal personal administratiu amb plaça fixa. Alhora que descobrim aquests casos, es fa pública una estadística: el 28 % dels funcionaris de la Comunitat de Madrid practiquen l'absentisme laboral, una xifra tan esfereïdora que la senyora Aguirre ha hagut de sortir a denunciar-la. No només hi ha feines absurdes, sinó que també hi ha el funcionari que no va a fer feina per sistema...
No voldria fer demagògia, però sembla, a la llum d'aquestes dades, que tot el que toca el diner públic queda empantanat en la ineficàcia. I no hauria de ser així. Tanmateix, i vistos els casos de prostitució al carrer i la impossibilitat policial d'eradicar-la, potser la millor solució al problema podria passar per ‘nacionalitzar' la indústria del sexe, és a dir, a convertir en funcionàries les meretrius. Fet i fet, ‘tan sols' són unes 400.000 a tot l'Estat espanyol, gairebé la mateixa xifra de funcionaris que sobra -mig milió- segons alguns experts -empresarials- en eficiència. Potser amb això s'aconseguiria que les putes no anessin a treballar, o que ho fessin tan malament que fins i tot José Blanco hagués de dur el maletí en una mà i en l'altra el paraigua.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Crits, fa mes de 11 anys
Estira blau...!

...idò molt ben dit!
Valoració:0menosmas
Per Xesca, fa mes de 11 anys
Estira blau, has confós "progres" amb "progrés"!!! La gran confusió t'ha traït!
I no comparis -que no és comparable- com escriu l'articulista i com escainen els progretons que segueixen per fustigar-lo.
Valoració:0menosmas
Per Estira blau, fa mes de 11 anys
En Melcior és l'articulista més divertit de la premsa local i als progrés els entusiasma. Deixau-los que s'esbravin dient-n'hi quatre de fresques. Tant de dret té en Melcioret de fustigar, l'esquerra, els obrers, els professors que el torturaven de petit duent-lo d'excursió, els funcionaris, en Garcia Marquez, etc., com en tenen els progrés de dir-li que és un indocumentat, fa faltes d'ortografia, li falla la cultura general -cosa que corregeix amb citacions que copia d'internet-, és un pedant que parla de coses que no coneix prou i és un ressentidot que xerra malament de tothom.
Valoració:1menosmas
Per Xesca, fa mes de 11 anys
Melcior, Melcior, no passes l'examen que et fan els progres que tenen el vici de llegir-te!
Valoració:1menosmas
Per Pau, fa mes de 11 anys
Però el diner públic encara és molt més eficaç que el de les "eficaces" empreses especuladores i corruptes que ens han duit a la situació actual de crisi. Sí, s'haurien de nacionalitzar moltes coses: els bancs, l'energia i moltes altres coses. Segur que ens anitria molt millor. Potser que hi hagi molts de funcionaris Melcior, però a mi el que em molesten més no són els funcionaris són els lladres i els estafadors. La teva campanya contra el sector públic és una brutor.
Valoració:-16menosmas
Per trincafaldetes, fa mes de 11 anys
Millor demanar l'abolició de la prostitució! Encara que sigui irònicament no fa gràcia, es respira un masclisme subliminal
Valoració:-16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris