muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Espais i normes

Cal reconèixer que tenim unes ciutats avorrides. La nostra societat del benestar no ha provocat una ocupació lúdica de l'espai ciutadà i, quan hi és, no queden clars els drets de tots i cada un dels ciutadans. Vivim amb uns horaris estranys que empitjoren amb el temps. Cada generació comença l'esbarjo a una hora més tardana i esdevé impossible fer-lo compatible amb el dret al descans i a la intimitat. Des d'aquesta nefasta experiència, que ha provocat molèsties insuportables als veïns dels barris "agraciats" amb els llocs d'esbarjo, no m'estranya que aquestes àrees s'hagin intentat acotar i limitar els seus perjudicis. He dit intentat, que no aconseguit, evidentment.

Però l'ocupació dels espais comuns per l'esbarjo és el que dóna vida a les ciutats, el que les fa amables i dignes de ser passejades. Bé siguin parcs infantils, zones verdes o simples places "dures" sense la gent no conviden a l'ús. Així que enhorabona a Cort per cedir espais per a la convivència, com la Rambla. Però la convivència vol normes, consens per aplicar-les i autoritat per exigir-les. Les tenim?

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 11 anys
A Eivissa (i supòs que a Magaluf i a s'Arenal) tenim un afegit més nefast, que és es turisme de gresca i de discoteca, a qui s'ha aficat sa idea que vénen a sa nostra illa a fer allò que no els deixen fer en es seus països i es despatxen a gust. Jo vaig viure un any en es barri de la Marina, nucli de sa marxa a Vila (i altre tant cal dir des West End de Sant Antoni) i els vaig haver de patir de valent durant s'estiu. Es nostres jóvens són conscients, si més no, que quan fan gresca molesten es seus familiars més vells però es jóvens venguts de fora evidentment no
Valoració:2menosmas
Per Antoni Llull Martí, fa mes de 11 anys
Ja fa anys que venc observant aquesta tendència dels joves a començar l'esbarjo una hora, i després dues, i passat algun temps tres, més tard del que solia fer-se quaranta o cinquanta anys enrere. Si aquesta tendència segueix, d'ací a algunes dècades els joves s'aixecaran els dissabtes o diumenges a les set del matí per anar-se'n de bauxa a les vuit, i tornaran a casa seva, a l'hora de dinar. Aleshores no interferiran en el descans dels qui volen la nit per dormir. Fins aleshores, però, ja que les autoritats no poden o no volen posar-hi remei, ens haurem d'aguantar, amb son o sense.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris