algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Els colors de la llengua

La valoració dels colors com la dels caràcters és molt subjectiva. A algú el panorama social de la nostra llengua li pot semblar vermell, vermellós, vermellenc o vermellí i no ésser així. A mi, Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear, i Tomeu Martí em semblen persones assenyades, conseqüents. En Jaume, amb el seu posat més aviat tímid, gairebé místic, i carregat d'emocions transitives, basta llegir la seva novel·la La pista per descobrir un devassall de sentiments comprensius. I en Tomeu, en plena joventut, aquesta malaltia que tots hem passat, és un mallorquí de tarannà obert, inquiet, dinàmic i agosarat, i malaguanyat ell, si ara no ho fos. La vida, com a termini d'acció és molt curta.

Sense voler donar més feina als digníssims i respetables jutges, crec que seria convenient que cada dia, a Mallorca, hi hagués mil vistes, mil persones a defensar els seus drets a emprar el català nostre, com a llengua de comunicació. Hi tenim dret per la constitució i per amor. El que denigra no és anar als jutjats per defensar el teu natural dret a emprar el teu idioma. El que, verament, denigra és que encara hi hagi gent que així ho pensi. Ja se sap, el panorama és blau, blaví, blavós, o blavenc. I, com la mar, fa forat i tapa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antoni Llull Martí, fa mes de 11 anys
Quan hi ha hagut un tsunami, és ben comprensible que tota la gent que l'ha patit tingui por de la mar durant tota la seva vida. Gràcies als agosarats, o fins i tot imprudents per no haver-ne conegut els efectes, que s'atreveixen a tornar a viure a la costa, i a tornar ficar-se dins la mar per a pescar o per a viatjar, el món segueix endavant, però aquells qui resultaren escaldats per la força de la gran onada, una mar rissada els fa por. La por escampada entre la població per la rebel·lió franquista del 36 encara dura, i per això la gent, la gent major sobretot, no s'atreveix encara a denunciar abusos de policíes o de funcionaris, i fins i tot de delinqüents comuns, pel que pugui ésser.
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris